Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
26-01-2002

Wendy van Dijk hoofdrol Science Fiction

PERSBERICHT

Amsterdam, 23 januari 2002

Wendy van Dijk hoofdrol in Science Fiction

Wendy van Dijk speelt de hoofdrol in de nieuwe Nederlands-Vlaamse familiefilm ‘Science Fiction’. Voor Wendy van Dijk, in Nederland bekend als sterpresentatrice van SBS met programma’s als ‘Hart in Actie’, ‘Domino Day’ en ‘Ushi & van Dijk’ is dit haar eerste filmrol.

Science Fiction vertelt het verhaal van de 10-jarige Andreas die vermoedt dat zijn, door hun werk geobsedeerde ouders, buitenaardse wezens zijn. Wendy van Dijk speelt de geheimzinnige moeder van Andreas. Wendy van Dijk: “Ik wilde voor mijn filmdebuut een film die mij uitdaagt en waarin ik mijzelf als actrice kan laten zien. Dit script sprak mij daarom direct aan. En het lijkt me ook ontzettend leuk om met kinderen te acteren”.



De rol van Andreas’ vader wordt gespeeld door de in België uiterst populaire Koen de Bouw. De Bouw werd bekend door zijn rol in de Vlaamse soap Wittekerke en werd snel één van de meest geliefde acteurs van de serie. Hij was sindsdien te zien in verscheidene andere televisie-series waaronder het succesvolle Stille Waters. De Bouw: “Ik wilde altijd al graag in een echte familiefilm acteren. En toen ik hoorde dat Dany Deprez Science Fiction zou gaan regisseren, heb ik de rol direct aangenomen”.

De rol van de 10-jarige Andreas wordt gespeeld door David Geclovicz. Dit is zijn eerste filmrol en hij werd gekozen na meer dan 1000 audities met kinderen tussen acht en elf jaar.

Regisseur Dany Deprez kreeg wereldwijd bekendheid door zijn met zeer goede kritieken ontvangen en aan meer dan 24 landen verkochte familiefilm De Bal over een magische bal. Science Fiction wordt geproduceerd door
San Fu Maltha (Costa! en Phileine zegt sorry), Jean-Claude Van Rijckegem (De Bal), Marion Hänsel (het met een Golden Globe bekroonde No Man’s Land) en het Duitse B&T Film Produktion (De Bal).

Uniek is dat, al voordat de opnames zijn gestart, de internationaal befaamde sales-agent Celluloid Dreams op basis van het scenario een contract heeft getekend om deze Nederlandstalige film te gaan verkopen aan de rest van de wereld.

Science Fiction wordt in België uitgezonden door de VRT en in Nederland zijn op dit moment de onderhandelingen met diverse omroepen gaande. Tevens zijn er vergevorderde plannen om, op basis van de film, een gelijknamige televisieserie te maken.

Xander de Buisonjé is benaderd voor het schrijven van de titelsong van Science Fiction.

Jeugdauteur Stefaan Van Laere (van o.a. de roman De Koffer) adapteerde het scenario van Jean-Claude Van Rijckeghem en Chris Craps naar een spannende roman die in april 2002 wordt uitgebracht door de Uitgeverijen Facet (Vlaanderen) en Clavis (Nederland).

De opnamen van Science Fiction vinden plaats tussen 11 februari en 12 april in Vlaanderen en Nederland. De film zal voorjaar 2003 in de Nederlandse bioscoop worden uitgebracht door A-Film Distribution, de distributeur van o.a. Costa! en The Lord Of The Rings.




E I N D E P E R S B E R I C H T

Voor meer informatie over Science Fiction of voor het aanvragen van setbezoeken en/of interviews:
A-Film Distribution
Annick Smit & Marie-Louise Mazel
020-3445148/49
annick@a-film.nl
mel@a-film.nl