Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
22-08-2016

Alberta in première op het Nederlands Film Festival


Komedie ALBERTA van Eddy Terstall en Erik Wünsch beleeft zijn wereldpremière op NFF 2016


Het Nederlandse publiek is welkom bij de rode loper-première van ALBERTA tijdens de 36e editie van het Nederlands Film Festival. Na het succes van de vorig jaar verschenen film MEET ME IN VENICE, hebben regisseurs Eddy Terstall en Erik Wünsch nogmaals de handen ineengeslagen en zijn samen verantwoordelijk voor het scenario en de regie van ALBERTA. De komedie beleeft op maandag 26 september zijn première in de Stadsschouwburg te Utrecht in het bijzijn van cast en crew, waaronder Daniël Boissevain (ALL STARS, GOOISCHE VROUWEN), Eva Duijvestein (SIMON, GOUDEN BERGEN) en Jamie Grant (DE POEL, FLIKKEN MAASTRICHT, KLEM).


Freek (Daniël Boissevain) heeft een mooie vrouw, een geadopteerde zoon en succes in zijn werk als reclameman en mediagoeroe. Maar hij is niet tevreden. Hij wordt hopeloos verliefd op de mysterieuze jonge vrouw Alberta (Jamie Grant). Een ontsnapping met haar naar de gelijknamige streek in Canada om de magnifieke landschappen daar te schilderen, moet als medicijn tegen zijn midlifecrisis dienen. Helaas verveelt Alberta zich al snel in het huisje in de bossen. Freek komt er tegen wil en dank achter dat hij niet de succesvolle man is die hij dacht te zijn. En zo wordt zijn midlifecrisis een zenuwslopende affaire.

Eddy Terstall, die alle scenario’s van zijn films zelf schrijft, trapte zijn filmcarrière als regisseur af met de film TRANSIT (1992), waarna hij bekend werd door producties als RENT A FRIEND (2000), SIMON (2004) en VOX POPULI (2008). SIMON werd bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Film, Beste Regie en Beste Acteur (Cees Geel). Voor de regie en het scenario van ALBERTA werkte Terstall samen met commercialregisseur Erik Wünsch, die diverse bekroonde producties voor o.a. Centraal Beheer op zijn naam heeft staan. Het tweetal was eerder samen verantwoordelijk voor de film MEET ME IN VENICE (2015).

ALBERTA is geproduceerd door San Fu Maltha van Fu Works en Peggy Stein van One Big Agency in coproductie met het Belgische Zilvermeer Productions en Mollywood. De film wordt gedistribueerd door Paradiso Filmed Entertainment. De première van ALBERTA vindt plaats op maandag 26 september in de Stadsschouwburg Utrecht en publiek is hierbij welkom. Kaarten zijn te koop via www.filmfestival.nl/alberta


ALBERTA is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds en The Netherlands Film Production Incentive, de Belgische Taxshelter, Abraham Tuschinski Fonds, Government of Alberta, Alberta Media Fund en gesponsord door KLM en Go Canada.

Het 36e Nederlands Film Festival vindt plaats van 21 t/m 30 september 2016.
 
Neem voor meer informatie contact op met:

Fu works

Robin Laurens

020 5307110

Robin@fuworks.nl