Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
09-07-2015

Periscoop Film haalt Sundance winnaar THE WOLFPACK naar Nederland!

De documentaire is ontwikkeld en geregisseerd door Crystal Moselle. De film is onlangs zeer succesvol uitgebracht in Amerika en zal naar verwachting in Europa hetzelfde effect bereiken.

"Once you've met these kids, you won't forget them." - Rolling Stone
"A bombshell documentary." – The New York Post

The Wolfpack is een bijzonder portret van zes slimme en charismatische broers die afgesloten van de buitenwereld opgroeien in een New Yorks appartement. De film werd dit jaar tijdens het Sundance Film Festival bekroond met de Grote Juryprijs voor Beste Documentaire.

Periscoop Film is het nieuwe distributiebedrijf van Submarine en Fu Works met als manager Wiepko Oosterhuis. Periscoop Film distribueert dit jaar naast The Wolfpack onder andere de films; We come as Friends van Hubert Sauper en Is the man who is tall happy? van Michel Gondry.

The Wolfpack

De familie Angulo leeft geïsoleerd in een klein appartement op de Lower East Side van Manhattan. De vader, een aanhanger van de Hare Krisna-beweging, wilde ooit zijn eigen stam met zijn hippievrouw stichten. De zes zonen en een dochter krijgen allen namen uit het Sanskriet. De moeder geeft hen thuis les en verdient de kost met de scholing van haar eigen kinderen en vader geeft hen films, veel films. De opgroeiende broers leren de wereld kennen door middel van de verhalen en de werkelijkheid  van de films die zij zien. Ze schrijven scènes uit en spelen hun favoriete scènes na. Ze komen tot wonderbaarlijke ensceneringen uit Reservoir DogsThe Nightmare Before Christmas en The Dark Knight in zelfgemaakte kostuums en decors. Op een dag besluit één van de zoons, Mukunda Angulo, ondanks het verbod van de vader en de angst die hij voelt, het appartement te verlaten. Enige tijd later volgt de rest. 

Regisseur Crystal Moselle leert de jongens kennen op straat wanneer ze als 'Wolfpack' gemaskerd en verkleed New York verkennen. Een ontmoeting die leidde tot een fascinerende en optimistische film die sinds de succesvolle bioscooprelease in de VS veel gespreksstof binnen en buiten de media heeft opgeleverd.

Bekijk hier de trailerRegie: Crystal Moselle | Land: VS | Jaar: 2015 | Lengte: 89 minuten


VANAF 10 SEPTEMBER TE ZIEN IN DE FILMTHEATERS

 

Contact publicity FilmInc:

Petra van Horssen
petra.vanhorssen@filminc.nl  
T:06-55574720

Anne Kervers
anne.kervers@filminc.nl
T:06-16274537