Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
12-10-2006

WERELDPREMIERE MADE IN KOREA IN PUSAN

PUSAN – De Nederlandse documentaire Made in Korea: Een enkeltje Seoul-Amsterdam? van In-Soo Radstake beleeft morgen zijn wereldpremičre tijdens het 11e filmfestival van Pusan in Korea. Made in Korea is geselecteerd voor het onderdeel Wide Angel: een sectie gewijd aan korte films, animatie, documentaire en experimentele film. Pusan is het belangrijkste filmfestival van Azië en opent vandaag.

Radstake werd ruim 26 jaar geleden geadopteerd uit Zuid-Korea door een Nederlands echtpaar. In zijn documentaire zoekt hij de mensen op die destijds met dezelfde vlucht uit Seoul naar Nederland kwamen. Inmiddels jonge volwassenen die hun adoptie allen op een andere manier beleven. Een van deze mede geadopteerden wordt zelfs zijn vriendin. Naarmate zijn documentaire vordert groeit zijn interesse in zijn Koreaanse identiteit en gaat hij op zoek naar zijn biologische moeder in Korea. Made in Korea vertelt een persoonlijke verhaal met een verrassend verloop.

Tijdens het maken van deze documentaire kwam hij onder de aandacht van de Koreaanse TV zender KBS die Radstake in Nederland heeft opgezocht en een documentaire heeft gemaakt over de totstandkoming van Made in Korea. Deze gebeurtenis heeft de film een extra dimensie gegeven.

Made in Korea is een van de twee Nederlandse films die dit jaar voor Pusan geselecteerd is en is de debuutfilm van Radstake. De film is geproduceerd door San Fu Maltha van Fu Works. Er is nog geen Nederlandse zendgemachtigde.

Voor meer informatie en aanvraag van beeldmateriaal:

Maryl Adler, Fu Works, t. 020 3445160 of maryl@fuworks.nl