Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
08-11-2005

Opnames Zwartboek via Vodafone op mobiel

PERSBERICHT

Maastricht, 1 november 2005 – Vanaf vandaag is voor het eerst in Nederland een film in wording via de mobiele telefoon te volgen. Vodafone klanten kunnen ‘the making of’ Zwartboek, de nieuwste film van Paul Verhoeven, op hun mobiele telefoon bekijken. Vodafone werkt samen met Casema om de ‘making of’ niet alleen op internet maar ook op de mobiele telefoon aan te bieden. Iedere week zijn nieuwe items vanaf de set te zien.

Paul Verhoeven: “Vandaag de dag is het mogelijk om het publiek naast TV en PC nu ook via de mobiele telefoon al te laten kijken naar de totstandkoming van mijn nieuwste film. Het past helemaal in de huidige trends van mediasynergie. Ik ben verheugd met Zwartboek de primeur te hebben.”

De reportages van de set van Zwartboek worden iedere week geactualiseerd voor TV op mobiel*. Kijken naar televisie op mobiel kost op dit moment € 0,25 per 10 minuten. Voor meer informatie kijk op www.vodafone.nl. De film gaat in najaar 2006 in première in de Nederlandse bioscopen.

* Televisie kijken op de mobiele telefoon wordt mogelijk gemaakt door Vodafone live! UMTS.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / /
Vodafone Libertel N.V.
Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met proportioneel 165 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 27 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 14 landen.


CASEMA N.V.
Het in Den Haag gevestigde Casema is met 1,4 miljoen huishoudens als klant, een toonaangevende Nederlandse kabelexploitant. In haar bijna 35-jarig bestaan is Casema verantwoordelijk geweest voor onder andere de totstandkoming van standaardisatie binnen de Europese kabelmarkt en een groot aantal technologische vernieuwingen op het gebied van kabeltelevisie. Casema biedt via haar moderne netwerk een scala aan elektronische diensten en producten, waaronder: radio&televisie, digitale televisie, IP-televisie, breedband internet, (zakelijke) digitale telefonie en datacommunicatie.

De film ZWARTBOEK

Zwartboek vertelt het verhaal van een jonge joodse vrouw in De Tweede Wereldoorlog die erachter probeert te komen wie haar familie verraden heeft. De hoofdrollen worden vertolkt door Carice van Houten, Thom Hoffman en Halina Reijn. De film wordt geproduceerd door San Fu Maltha voor Fu Works, Jos van der Linden voor Hector en Jeroen Beker en Frans van Gestel voor Motel Films. De setreportages van Zwartboek worden geproduceerd door Peter Wingender van Screentime Entertainment. Voor meer informatie, kijk op www.zwartboekdefilm.nl