Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
24-09-2013

Het Bombardement genomineerd voor de VFX Award!

Animatie in Nederlandse speelfilms wordt bekroond op Filmfestival.

Omdat animatie meer aandacht en erkenning moet krijgen, werden in maart op het Holland Animation Film Festival voor het eerst de Vakprijzen voor Nederlandse Animatie uitgereikt.
De bedoeling was om jaarlijks één, twee of drie prijzen uit te loven. Niet voor een specifieke film, maar voor “een persoon of groep die het vakmanschap tot een niveau getild heeft waar het als voorbeeld kan dienen voor de animatie in Nederland”.

Dit jaar echter heeft de vereniging van Nederlandse Animatieproducenten (VNAP) ervoor gekozen om animatie uit een liveactionfilm te bekronen tijdens het Nederlands Film Festival (NFF). Na de prijsuitreiking volgt een netwerkborrel waarbij Nederlandse VFX-experten zijn uitgenodigd. Het plan is namelijk om ervoor te zorgen dat het NFF in 2014 een VFX-special organiseert.
Meer informatie vind je in het onderstaande persbericht:

De Vereniging van Nederlandse Animatiefilm Producenten (VNAP) en het Nederlands Film Festival nodigen alle Nederlandse VFX experts en – bedrijven uit voor de uitreiking van de VNAP VFX Award.

De uitreiking wordt voorafgegaan door een korte presentatie van editor Job ter Burg en producent Klaas de Jong. Het programma vindt plaats op woensdag 2 oktober 17.00 uur in de Blauwe Zaal van de Stadsschouwburg Utrecht.
De genomineerden voor de VNAP VFX prijs zijn:

- App: Storm Postproduction
- Bobby en de geestenjagers: GRID in Gent (BE)
- Borgman: Dennis Kleyn voor Planet X
- Het Bombardement: Kasper Oerlemans/Hasraf Dulull voor Hans van Helden, Filmmore Brussels
- Chez Nous: Kasper Oerlemans/Hasraf Dulull voor Hans van Helden, Filmmore Brussels
- Daglicht: Thaumar Rep voor Shosho
- Hoe Duur was de Suiker: Dennis Kleyn voor VFX Planet X
- Koning van Katoren: Julius Horsthuis voor Hectic Electric
- Smoorverliefd: Caviar Brussels
- Toegetakeld door de liefde: Barend Onneweer voor Raamwerk
- De wederopstanding van een klootzak: Kasper Oerlemans voor Hans van Helden, Filmmore Amsterdam

De jury is gekozen uit leden van de VNAP die zich hebben laten bijstaan door in de persoon van Edwin van het Bolscher en VFX-expert Jasper Brekelmans (Technical Director bij Motek).
Na de uitreiking is er een netwerkborrel in De Blauwe Zaal Foyer tot 18.30 uur. Dan is er tijd om te discussiëren over de selectie, de genomineerden en de winnaar. En vooral ook over volgend jaar. Want deze uitreiking en borrel moeten een opstap vormen voor de VFX special op het NFF 2014.

De VNAP hoopt dat deze prijs de start vormt voor een structureel overleg tussen VFX-specialisten en de VNAP om zo het netwerk van VNAP-leden en de VFX-bedrijven te verstevigen.

http://animatie.blog.nl/evenement/2013/09/14/nffvfx