Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
09-10-2003

Amerikaanse versie Interview in de maak

AMSTERDAM - Er wordt gewerkt aan een Amerikaanse versie van de film Interview van Theo van Gogh. Dat hebben filmproducenten San Fu Maltha (Fu Works) & Gijs van de Westelaken (Column producties) woensdag bekendgemaakt. De onderhandelingen met Amerikaanse producenten hiervoor zijn in een vergevorderd stadium.

De film wordt geregisseerd door Theo van Gogh zelf. Dit zou betekenen dat de regisseur met de Amerikaanse Interview zijn buitenlandse filmdebuut maakt. Voor de vrouwelijke hoofdrol wordt Madonna benaderd.

In de Nederlandse versie, die eerder dit jaar in de Nederlandse bioscopen te zien was, werden de hoofdrollen vertolkt door Katja Schuurman en Pierre Bokma. Het verhaal gaat over een verwaande journalist die een interview afneemt met een soapsterretje. Tussen het tweetal ontspint zich vervolgens een venijnig psychologisch machtsspel.

De film werd voor 100.000 euro in vijf nachten tijd geschoten in het huis van Schuurman zelf. De bedoeling is volgens producent Maltha dat deze minimalistische wijze van filmen ook bij de Amerikaanse versie gehanteerd gaat worden.

Bron: www.telegraaf.nl