Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
02-05-2012

Gerard Cox, Monic Hendrickx en Mike Weerts in HET BOMBARDEMENT

Vandaag over een week gaan de opnames van start van HET BOMBARDEMENT, de nieuwe film van Ate de Jong. Naast hoofdrolspelers Jan Smit en Roos van Erkel zijn er rollen voor Gerard Cox, Monic Hendrickx en Mike Weerts. De opnames beginnen in België en zullen naast Rotterdam en Utrecht ook plaatsvinden in Hongarije. De film, die zich afspeelt in de dagen rondom het bombardement op Rotterdam op 14 mei 1940, wordt in december in de bioscoop verwacht.

De rol van Gerard Cox zal vandaag in Tijd voor MAX aan bod komen; hij speelt de eigenaar van het Rotterdamse hotel waar Eva (Roos van Erkel) arriveert vanuit Duitsland. De moeder van Eva wordt gespeeld door Monic Hendrickx (DE STORM, SONNY BOY) en Mike Weerts (‘Voetbalvrouwen’) geeft gestalte aan Chris, de broer van Vincent (Jan Smit).

HET BOMBARDEMENT is een zinderend liefdesdrama tussen de jonge bokser Vincent (Jan Smit) en de verloofde Eva (Roos van Erkel). Terwijl de oorlog in Nederland uitbreekt, ontvlamt ook hun even heftige als onmogelijke liefde. Dan breekt 14 mei 1940 aan, de dag dat het centrum van Rotterdam gebombardeerd wordt en de jonge geliefden elkaar uit het oog verliezen.

Het Bombardement verschijnt in december in de Nederlandse bioscopen.