Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
09-09-2011

MAJESTEIT genomineerd voor afficheprijs

Majesteit is genomineerd voor de elfde cinema.nl afficheprijs. De andere genomineerden zijn 170 Hz, Among Horses and Men, Code Blue en Sint zijn. De voorselectie is gemaakt door een brede, deskundige vakjury, de winnaar wordt bepaald door het publiek. De uitreiking van de Afficheprijs is op donderdag 29 september, tijdens het 31ste Nederlands Film Festival.

Dat is de inzet van de Afficheprijs is de beste filmposter van het afgelopen jaar. Dat hoeft niet per se de mooiste te zijn, of de film met de meeste bezoekers, maar het gaat wel degelijk om het effect. Een goede poster wordt geacht wervend en communicatief te zijn. Hij moet de blikvanger zijn in het overvolle straatbeeld en opvallen tussen tientallen andere posters in de filmhuizen en multiplexen. Hij moet verleiden, ontregelen, vertederen, verrassen, shockeren, vragen of woede oproepen, en, of simpelweg informeren. Bij een zo groot mogelijk publiek. Maar dat wil dan weer niet zeggen dat het affiche van een kleine documentaire als Among Horses and Men bij voorbaat kansloos is.

Ook dit jaar maakte een vakjury een selectie uit het enorme aanbod, 46 stuks! 19 verschillende titels werden er genoemd door de achtkoppige jury, bestaand uit regisseur Martin Koolhoven, marketingexperts Monique van Schendelen en Paul Verstraeten, vormgevers Piet Schreuders en Lex Reitsma, Volkskrant-filmjournalist Bor Beekman, filmcontent producent Rene Mioch en het hoofd drama van de NTR Marina Blok, daarvan werden er tien meer dan twee keer genoemd.

Stem nu op Majesteit! www.cinema.nl