Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
08-08-2011

Ontvoering TOOS VAN DER VALK verfilmd

Fu Works producent van o.a. ZWARTBOEK gaat een van de eerste en grootste ontvoeringszaken in Nederland verfilmen; die van Toos van der Valk. Deze ontvoering van de vrouw van de inmiddels overleden hoteltycoon Gerrit Van Der Valk hield in 1982 alle media en daarmee heel Nederland wekenlang in de ban. Toos was de eerste vrouw die werd ontvoerd in Nederland en  het losgeld was extreem hoog.

Een hechte familieclan, staat plots machteloos als moeder Toos ontvoerd wordt. Inspecteur Draaijer wordt in de familie geplaatst en krijgt het moeilijk om niet in de draaikolk van emoties van de familie te verdrinken. Er volgt een zenuwslopende tijd om Toos – die door de hel gaat, maar zich krachtig blijkt op te stellen – levend terug te krijgen. En wie zit er achter de ontvoering?

Schrijver Carl Joos schrijft het scenario van de film.  Hij heeft de succesvolle Belgische films als DOSSIER K en DE ZAAK ALZHEIMER op zijn naam staan. De film wordt geproduceerd door San Fu Maltha.  Producent van o.a. ZWARTBOEK,  OORLOGSWINTER , TIRZA en  SUSKIND.

De film wordt opgenomen in voorjaar 2013.