Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
29-07-2010

Uitgeverij De Geus verwerft romanrechten Majesteit

Oscar van den Boogaard schrijft roman op basis van filmscript

Uitgeverij De Geus brengt op 15 oktober een roman uit op basis van het scenario van de film Majesteit. De gelijknamige roman wordt geschreven door Oscar van den Boogaard. Majesteit is een vorstelijk drama over het leven en de dromen van koningin Beatrix tijdens een van de meest precaire periodes in haar koningschap. Het filmscenario is van de hand van Ger Beukenkamp; de film is een productie van Fu Works en IDTV Film.

Majesteit geeft een speculatief kijkje achter de schermen van het Nederlands koningshuis in een tijd dat de Oranjes gedwongen worden zich van hun menselijke kant te laten zien. Een fascinerend, intrigerend en onthullend verhaal over koningin Beatrix. Film en boek laten door verbeelding van tradities, liefde, verdriet, twijfel en macht de vrouw achter koningin Beatrix zien.

Oscar van den Boogaard (1964) schreef sinds zijn debuut Dentz (1990) acht romans onder eigen naam, en twee romans onder de pseudoniemen Emmanuel Lipp en Pearl Sweetlife (met Steven Van Watermeulen). Zijn bekendste werken zijn De heerlijkheid van Julia, Een bed vol schuim en Het verticale strand. In zijn werk toont hij een buitengewoon vermogen zich in te leven in de levens van vrouwen. Producenten van de film Majesteit zijn San Fu Maltha, Frans van Gestel en Anton Smit.

De regie is in handen van Peter de Baan. Hij was eerder samen met Ger Beukenkamp verantwoordelijk voor de televisiefilms De kroon (2005), over de politieke complicaties rond het huwelijk van Willem-Alexander en prinses Máxima, en De prins en het meisje (2007), over het huwelijk tussen prins Johan Friso en Mabel Wisse Smit.

A-Film Distribution brengt de film Majesteit 21 oktober 2010 in de bioscoop.