Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
28-04-2010

SÜSKIND krijgt Telescoop bijdrage

De plannen voor de speelfilms Dolfje Weerwolfje, De Heineken ontvoering en Süskind ontvangen elk ruim 1,8 miljoen euro subsidie. Dit maakte het Filmfonds dinsdag bekend.

De films zijn gekozen uit elf plannen die meestreden in Telescoop, het jaarlijkse project van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), het CoBo-fonds, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en het Filmfonds. Het doel van Telescoop is Nederlandstalige kwaliteitsfilms voor een breed publiek toegankelijk te maken met een substantiële realiseringsbijdrage.

Süskind is een speelfilm van regisseur Rudolf van den Berg (Tirza) over verzetsheld Walter Süskind. Met gevaar voor eigen leven wist hij in de Tweede Wereldoorloog samen met het Amsterdamse studentenverzet tweeduizend mensen, onder wie veel kinderen, te behoeden voor deportatie. Fu Works zal deze samen met Cadenza Films produceren. Samen zijn zij ook verantwoordelijk voor TIRZA, naar het gelijknamige boek van Arnon Grünberg. TIRZA kreeg in 2009 een Telescoop bijdrage.

De film over de ontvoering van biermagnaat Heineken is een productie van IdtV Film. De regie is in handen van Maarten Treurniet (Pleidooi, Zwarte sneeuw, De passievrucht).

Joram Lürsen (Alles is liefde) regisseert Dolfje Weerwolfje, de langverwachte verfilming van het gelijknamige boek van Paul van Loon.