Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
29-03-2010

Opnamen MAJESTEIT van start

MET CARINE CRUTZEN ALS KONINGIN BEATRIX

MAJESTEIT: De Droom van Beatrix

Vandaag, maandag 29 maart, zijn de opnamen van Peter de Baan’s Majesteit gestart. Peter de Baan regisseert met Majesteit een speculatief kijkje achter de schermen van het Nederlands koningshuis in een tijd dat de Oranjes gedwongen worden zich van een menselijke kant te laten zien. Een fascinerende, intrigerende en onthullende speelfilm over Koningin Beatrix. In de hoofdrollen zien we Carine Crutzen (Koningin Beatrix), Gijs Naber (Prins Willem Alexander), Jeroen Willems (Prins Claus), Eelco Smits (Prins Friso), Hadewych Minis (Prinses Maxima), Marcel Hensema (Premier Balkenende). Het script is van Ger Beukenkamp. De productie is in handen van San Fu Maltha (Fu Works) en Frans van Gestel (IDTV Film), die eerder samen verantwoordelijk waren voor Alles is Liefde en Zwartboek. De opnamen vinden plaats in Nederland, België en Zuid-Afrika.

 

Makers

Peter de Baan en Ger Beukenkamp waren eerder verantwoordelijk voor de met een Gouden Kalf bekroonde televisiefilms over het koningshuis: De Kroon (2005) en De Prins en het Meisje (2007). Met Majesteit is er eindelijk een speelfilm over Koning Beatrix.

 

Cast

Carine Crutzen is onder meer bekend van series als Oud Geld, De Daltons, Vuurzee en De Prins en het Meisje.

Gijs Naber speelde onder meer in de speelfilms De laatste dagen van Emma Blank, Zomerhitte en Zwartboek.

Hadewych Minis kennen we van speelfilms als DIEP, Nachtrit, Kicks, Nadine, Zwart Water, Moordwijven en Floor Faber. Hadewych is vast verbonden aan Toneel Groep Amsterdam.

Jeroen Willems speelde in onder meer Wij Alexander, Bij ons in de Jordaan, Brel en in Simon.

Eelco Smits is sinds seizoen 05/06 aan Toneelgroep Amsterdam verbonden. Hij speelde o.a. in Romeinse Tragedies, Rouw siert Electra, Angels in America en Antonioni-project.

Marcel Hensema speelde hoofdrollen in bioscoopfilms zoals Timboektoe, Wild Romance, Simon en 06/05. Op televisie speelde Hensema in televisiefilms en series als  Medea, Dunya en Desie en Wet en Waan.

De producenten van de film zijn San Fu Maltha (Fu Works) en Frans van Gestel (IDTV-Film). Wilfried van Baelen (Mollywood) is de Belgische co-producent. Anton Smit (First Mission; Bride Flight) is betrokken als creative producer. De VARA heeft zich als omroep aan de film verbonden. De film komt tot stand met steun van het Nederlands Fonds voor de Film, de Suppletieregeling, VARA, CoBO Fonds, de Belgische Taxshelter en een aantal private investeerders.

A-Film Distribution brengt de film september 2010 in de bioscoop.