Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
04-01-2010

Opnames road movie met Rutger Hauer van start

Vandaag start de ploeg van de nieuwe Vlaams-Nederlandse speelfilm PORTABLE LIFE met opnamen in Zuid-Afrika. De productie is in handen van de Nederlandse producent Fu Works (OORLOGSWINTER; ZWARTBOEK) en de Belgische producent Savage Film (BLUSH; MARIA-DOLORES; GAS STATION). De internationale cast wordt aangevoerd door de Vlaamse actrice Ella-June Henrard en acteur Rutger Hauer.

Aan de rand van een meer in de mist vindt de 17-jarige Sea een mysterieus medaillon. Het betekent het begin van een reis rond de wereld, waarop Sea zich laat leiden door onverwachte wendingen en raadselachtige tekens, om te ontdekken dat er een onomkeerbaar verband bestaat tussen de intrigerende ontmoetingen en betoverende plekken die ze op haar weg vindt. Terwijl ze het leven bereist als avontuur en zichzelf keihard tegenkomt, herkent ze mensen en plekken die ze niet kan kennen, alsof ze terugreist naar de beslissende momenten van een eerder leven.

PORTABLE LIFE wordt een film vol kleurrijke personages, gespeeld door Ella-June Henrard (BO), Rutger Hauer (BLADE RUNNER; TURKS FRUIT; SOLDAAT VAN ORANJE), Sam Louweyck (ANYWAY THE WIND BLOWS; EX DRUMMER), David Ramaekers (SMALL GODS)en Kristof Koenen (ONTROEREND GOED; MY QUEEN KARO). Rutger Hauer “viel als een blok voor zijn kararkter in de film’’ en gelooft in “de eigenzinnigheid van dit project”.

In december draaide de ploeg reeds enkele dagen in Neerpelt en in de Franse Auvergne. Vanaf 4 januari wordt er een week in Zuid-Afrika gedraaid, met Rutger Hauer in de rol van Antonio, een in de woestijn teruggetrokken man die het hoofdpersonage van een gewisse dood redt. Daarna strijkt de crew neer voor opnames in het Antwerpse waar we u graag uitnodigen voor setbezoeken. De opnames lopen nog tot 26 april in Marokko, Nederland en Indonesië.

De Vlaamse-Nederlandse regisseuse Fleur Boonman (ULU; F-MOVE; HET PAARD, HET CIRCUS) is een succesvolle kunstenares in de disciplines film, video en fotografie. Haar films werden vertoond op festivals als Cinema Novo Festival Brugge, NY independent Film Festival en het Nederlands Film Festival te Utrecht, waar zij voor haar film F-MOVE werd genomineerd voor de Kodak Student Award. Haar werk werd gepubliceerd in diverse kunstmagazines en kranten en op vele tentoonstellingen in Europa. Ze woont en werkt tegenwoordig in Bali (zie ook de Eén-reeks ‘We are from Belgium”; uitzending op 20.01.10).

Christopher Gallo is de Director of Photography. Hij was eerder werkzaam bij verschillende Amerikaanse producties, waaronder voor FULL TILT BOOGIE (Quentin Tarrantino), ARTIFICIAL INTELLIGENCE (Steven Spielberg) en FROM DUSK TILL DAWN (Roberto Rodriguez). De soundtrack wordt gecomponeerd door muzikant-danser-dj-componist Igor Paskiewicz.

De productie is in handen van San Fu Maltha (Fu Works) en Bart van Langendonck (Savage Film). De film komt tot stand met steun van de Suppletieregeling, het Vlaams Audiovisueel Fonds, het Nederlands Fonds voor de Film, en het Media Development Program van de E.U.
PORTABLE LIFE wordt naar verwachting eind 2010 in de bioscopen uitgebracht door Benelux Film Distributors.