Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
30-09-2009

Nominatie beste muziek voor CARMEN VAN HET NOORDEN

PERQUISITE KRIJGT NOMINATIE GOUDEN KALF VOOR FILMMUZIEK CARMEN VAN HET NOORDEN

Gisterenavond is tijdens de talkshow van het 29e Nederlands Film Festival bekendgemaakt dat Perquisite genomineerd is voor een Gouden Kalf voor zijn muziek voor de film ‘Carmen van het Noorden’ die vorige week donderdag in première ging op het festival. De andere genomineerden in de categorie Beste Muziek zijn Fons Merkies en Vincent van Warmerdam.

‘Carmen van het Noorden’ is de eerste speelfilm waar Perquisite de muziek voor heeft gecomponeerd. Uit het nominatierapport: “In een film gebaseerd op de plot van een opera moet muziek wel een hoofdrol spelen. Perquisite lost die verwachting op uiterst plezierige wijze in. Het is een schoolvoorbeeld van de manier waarop een film dynamiek kan ontlenen aan de muziek.”

De Gouden Kalveren Jury presenteerde de genomineerden na het zien van 67 filmproducties in competitie. De winnaars van de Gouden Kalveren zullen aanstaande vrijdag bekend worden gemaakt tijdens het gala van de Nederlandse Film in Utrecht.

Perquisite heeft voor de soundtrack van Carmen van het Noorden, naast alle instrumentale muziek gecomponeerd te hebben, samengewerkt met de top van de Nederlandse Hip Hop-scene waaronder Jiggy Djé, Duvel, GMB, Turk, Sticks en Typhoon. Ook hoofdrolspeelster Sanguita Akkrum zingt op twee nummers mee waaronder de single ‘Dangerous Woman’ met GMB.  ‘Perquisite presenteert Carmen van het Noorden: De Soundtrack’ is nu verkrijgbaar in de winkels.

Carmen van het Noorden is de hiphop versie van het bekende verhaal van Carmen waar onder andere de wereldberoemde opera van Bizet op is gebaseerd. De film vertelt het liefdesdrama rond de jonge rechercheur Joz (Tygo Gernandt), die op het punt staat te trouwen met Maryam (Mounira Hadj Mansour). Van¬wege de moord op een prostituee krijgt hij onverwachts een grote zaak toegewezen. Zijn relatie komt op losse schroeven te staan wanneer hij door het onderzoek de verleidelijke Carmen (Sanguita Akkrum) ont¬moet, een sexy, onafhankelijke en ambitieuze jonge vrouw. Joz kan niet aan Carmen ontkomen, zet zijn toekomst op het spel en raakt verstrikt in een gevaarlijk spel tussen lust en liefde.