Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
02-04-2009

WOLFSEINDE zou ook landelijk niet misstaan

Door Ralph van Wolffelaar. vrijdag 27 maart 2009

RAAMSDONK - Wolfseinde, de regionale dramaserie van Omroep Brabant, beleeft morgen zijn zeventiende aflevering. De serie werd in de zomermaanden voor- namelijk gefilmd in de omgeving van Raamsdonk en Geertruidenberg. Hoofdredacteur Henk Lemckert van de regionale televisiezender is een tevreden man. "Dit is absoluut wat we voor ogen hadden."

De uitzendingen van Wolfseinde zijn over de helft. Wat zijn uw ervaringen?

Lemckert: "Wij zijn zeer tevreden, de kwaliteit van de serie is zeer goed. Ik vind dat je Wolfseinde niet kunt vergelijken met andere regionale dramaseries die in Nederland zijn gemaakt. In Wolfseinde zit bijvoorbeeld meer spanning."

Komt die kwaliteit ook terug in de kijkcijfers?

"Zeker, we hebben inclusief herhalingen een gemiddeld aantal kijkers van 350.000 per aflevering en daarmee zijn we hartstikke tevreden. Afgelopen donderdag hadden we zelfs een zeldzame uitschieter naar liefst 450.000 kijkers. Dat is bijvoorbeeld meer dan het aantal dat de programma's van landelijke zenders als NET5 of RTL7 's avonds op primetime trekken."

Hoe vindt u dat de regio rond Oosterhout en Geertruidenberg in de serie naar voren komt?

"Ik denk dat de regio er goed uitkomt. We hebben geprobeerd op zoveel mogelijk locaties te draaien, maar niet alles wat we wilden, was financieel haalbaar. Ik denk dat we binnen de mogelijkheden van ons budget de maximale uitstraling realiseren."

Jullie doen op pr-gebied veel moeite om de uitzendingen heen. Er is een moordspel op de website, er was een marathonweekeinde, er is merchandising en er is een Wolfseinde-fietsroute. Bewust?

"Dat is zeker bewust. Wij krijgen nog wel eens het verwijt het lokale station van Eindhoven en omgeving te zijn. Dat was een van de redenen om de serie voornamelijk in West-Brabant te filmen. We wilden met de serie ook proberen meer jongeren aan ons te binden. Uit onderzoek blijkt dat dat redelijk goed lukt, maar daar moet je dan ook wel moeite voor doen."

Krijgt u ook kritiek op de kwaliteit van de serie?

"Nauwelijks, en als dat wel zo zou zijn, zou ik het zeker zeggen. Ik sluit mijn ogen daar niet voor. Maar de kwaliteit die Wolfseinde heeft, zou volgens mij ook landelijk niet misstaan."

Ik hoor nog wel eens dat de accenten wat gemaakt klinken.

"Die geluiden zijn mij niet bekend. De enige kritiek die ik wel eens hoor, is dat mensen vinden dat een week wachten op de volgende aflevering wel erg lang is. Mensen zijn met reguliere soaps op landelijke zenders gewend dat er de volgende dag direct een vervolg komt. Maar als de voornaamste kritiek is dat mensen verlangen naar de volgende aflevering, denk ik dat we het niet slecht doen."

Wolfseinde, iedere donderdag op Omroep Brabant vanaf 18.00 uur.