Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
13-02-2009

Lancering Rotterdam Film Academy

  Rotterdam, 28 januari 2009

LANCERING ROTTERDAM FILM ACADEMY TIJDENS DEBAT INITIATIEF


Rotterdam is een Film Academy rijker. Donderdag 29 januari wordt de Rotterdam Film Academy (RFA) op het International Film Festival Rotterdam (IFFR) officieel gelanceerd tijdens een debat van HET INITIATIEF, de Rotterdamse belangenvereniging van de AV- en Media sector.

De initiatiefnemers Fu Works (San Fu Maltha), In-Soo Productions (In-Soo Radstake), Kemna Casting (Janusz Gosschalk) bundelen samen met Hogeschool INHolland en het Albeda College hun krachten en gaan met de opstart van de RFA werken aan talentontwikkeling in Rotterdam. Hierbij staat carričreontwikkeling en ondernemerschap centraal.

De RFA is voortgevloeid uit de succesvolle workshops van CARMEN VAN HET NOORDEN. Hierin hebben 400 Rotterdamse jongeren de kans kregen om zowel voor, als achter de camera mee te werken aan de opnames van de gelijknamige muziekfilm met Tygo Gernandt (o.a. VAN GOD LOS; HET SCHNITZELPARADIJS) en Sanguita Akkrum (o.a. FOK JOU!; VOETBALVROUWEN) in de hoofdrol.

Op dit moment wordt er met verschillende geďnteresseerde partijen uit de Nederlandse (film)sector gesproken over samenwerkingsverbanden.
In-Soo Radstake, een van de initiatiefnemers van de RFA: “We willen door de RFA jongeren de kans bieden op een succesvolle carričre in de filmsector, door opleiding, een professioneel netwerk en een relevant trackrecord aan elkaar te koppelen. Daarbij komen de grootste talenten in aanmerking voor een contract bij het RFA Agentschap, van waaruit deze jongeren begeleid worden in hun carričre en ondernemerschap.”

Het debat vindt plaats tussen 17:00 en 18:00 uur op het IFFR in de Van Capellenzaal - De Doelen en wordt gepresenteerd door HET INITIATIEF, de Rotterdamse belangenvereniging voor de av en mediasector. Moderator is Marcel van der Steen, radio en tv-presentator uit Rotterdam.

Sprekers zijn onder andere Frans Roozen (woordvoerder Albeda College), Harry de Bruin (directeur School of Communication & Media, Hogeschool INHolland), Jacques van Heijningen (Rotterdam Media Commission) en de initiatienemers.

De avond eindigt met een nieuwjaarsreceptie aangeboden door ‘HET INITIATIEF’. Deze is van 18:00 – 20:00 uur in de Juriaanse Foyer – De Doelen.