Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
02-02-2009

Tygo Gernandt hoofdrol in speelfilm Carmen van het Noorden

Tygo Gernandt zal de hoofdrol spelen naast het jonge talent Sanguita Akkrum in de nieuwe urban muziekfilm CARMEN VAN HET NOORDEN van regisseur Jelle Nesna. Naast de hoofdrollen Joz en Carmen, zullen ook Thom Hoffman, Margreet Boersbroek, Kurt Rogiers, Mounira Hadj Mansour, Vincent Vianen, Soumia Abalhaya, Gery Mendes, Sergio Ijssel en de muzikanten DuvelDuvel, Turk en Jiggu Dje meespelen in het liefdesdrama. De productie is in handen van San Fu Maltha (OORLOGSWINTER, ALLES IS LIEFDE, ZWARTBOEK) en In-Soo Radstake (SPION VAN ORANJE).

CARMEN VAN HET NOORDEN vertelt het liefdesdrama rond de jonge en onzekere rechercheur Joz, die op het punt staat te trouwen met Meral. Wanneer hij een zaak krijgt toegewezen rond de moord op een prostituee, ontmoet hij echter de mooie en verleidelijke Carmen. Hij kan niet aan Carmen ontkomen en zet zijn toekomst op het spel. Joz zet al zijn principes aan de kant en wordt wie hij niet wil zijn...

Tygo Gernandt kruipt in de huid van rechercheur Joz, hij speelde in tientallen films en televisieseries, waaronder VAN GOD LOS, HET SCHNITZELPARADIJS, DUNYA & DESIE IN MAROKKO en OORLOGSWINTER. Voor de eerste twee titels ontving hij twee Gouden Kalveren. Carmen wordt gespeeld door nieuw talent Sanguita Akkrum (FOK JOU!).

Thom Hoffman, die eerder te zien was in o.a. ZWARTBOEK en DE VIERDE MAN, is gecast als rechercheur Simon. Voor zijn rol in DE AVONDEN ontving hij eerder een Gouden Kalf. Mounira Hadj Mansour (Spangas) speelt de rol van Meral, de verloofde van Joz. Margreet Boersbroek (DE PRINS EN HET MEISJE) speelt rechercheur Lisa en Kurt Rogiers (VET HARD; PHILEINE ZEGT SORRY) zal te zien zijn als Koen. Steve, het broertje van Carmen, wordt gespeeld door Sergio Ijssel (FLIKKEN MAASTRICHT; SHOUF SHOUF DE SERIE), Vincent Vianen speelt Emilio en Gery Mendes (FLOW), een MC die werkt aan verschillende hiphop en theaterprojecten, heeft de rol van Toreador in de wacht gesleept. Naast hem zullen ook de bekende muzikanten DuvelDuvel, Turk en Jiggy Dje te zien zijn. Er is een kleine rol weggelegd voor TMF VJ, zangeres en wereldkampioene thaiboksen Soumia Abalhaya, zij zal de moeder van Joz spelen.

CARMEN VAN HET NOORDEN is een eigentijdse, urban versie van de opera Carmen van Bizet en is daarbij een remake van de film EEN CARMEN VAN HET NOORDEN uit 1919. Deze film is vorig jaar opgenomen in de Canon van de Nederlandse Speelfilm. Muziek is belangrijk in deze urban remake, de score wordt dan ook gemaakt door Pieter Perquin, beter bekend als Perquisite van "Pete Philly & Perquisite"

Voorafgaand aan de film volgden 400 Rotterdamse jongeren acht weken lang workshops op het gebied van: Regie, Camera, Acteren, Costume Design, Art Direction, Licht, Grip, Productie, Montage, Muziek & Geluid en Visagie. Uit de workshops zijn een aantal getalenteerde jongeren geselecteerd voor een assistent-functie tijdens de opnamen van de film.

San Fu Maltha is de producent van de populaire films OORLOGSWINTER, ALLES IS LIEFDE, ZWARTBOEK, PHILEINE ZEGT SORRY en COSTA. Ook de verwachtingen voor de nieuwe film  SPION VAN ORANJE zijn hoog. In-Soo Productions is (co) producent van ondermeer EIS FREI, SPION VAN ORANJE, PLAY WITH IT - Rutger Hauer Filmfactory, en HET IS ZO FIJN OM EEN SURINAMER te zijn. Beide producenten maakten eerder samen de bekroonde documentaire MADE IN KOREA. CARMEN VAN HET NOORDEN is een co productie met Galaxy Studios en wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Fonds voor de Film, Suppletiefonds, Rotterdams Fonds voor de Film en Audiovisuele Media en Benelux Film Distributors.

De opnamen voor Carmen van het Noorden starten 8 februari in Rotterdam.

Carmen van het Noorden zal naar verwachting najaar 2009 door BFD in de Nederlandse en Belgische bioscopen uitgebracht worden.

www.carmenvanhetnoorden.nl