Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
09-12-2008

Perquisite en San Fu Maltha geven masterclasses tijdens workshops CvhN

Naast de workshops die horen bij de speelfilm CARMEN VAN HET NOORDEN staan deze week ook de Masterclasses van Perquisite, Harry de Witt, San Fu Maltha en Marc v/d Bijl op de planning. Producenten San Fu Maltha (Fu Works) en In-Soo Radstake (In-Soo Productions) geven hiermee Rotterdamse jongeren de kans om hun filmdroom waar te maken. De film wordt geregisseerd door Jelle Nesna en is geschreven door Maarten van Hinte. De hoofdrollen zijn voor Tygo Gernandt (VAN GOD LOS; HET SCHNITZELPARADIJS) en Sanguita Akkrum (FOK JOU!; VOETBALVROUWEN).

De eerste Masterclass vindt plaats op dinsdag 09 december; ‘Wat is de kracht van Filmmuziek? Hoe gaat een composer aan de salg en hoe zit het met Beatcreating & Musicmanagement?’ Cellist en hiphop producer, Pieter Perquin, beter bekend als Perquisite van ‘Pete Philly & Perquisite’ en componist en performer Harry de Wit (ILES FLOTTANTES; PASSIE VOOR DE HERMTAGE) nemen de deelnemers van de workshop Geluid & Muziek mee in deze wereld van muziek en film. De Masterclass is ook toegankelijk voor deelnemers uit andere workshops en vindt plaats op het Albeda College, Rosestraat.

Op donderdag 11 december staan de Masterclasses ‘Filmdistributie & Marketing’ van San Fu Maltha (ZWARTBOEK; ALLES IS LIEFDE) en ‘Film maken: perspectief vanaf de set’ van Marc v/d Bijl (ZWARTBOEK; SPION VAN ORANJE) op het programma. Deze gerenommeerde filmmakers zullen de deelnemers alles vertellen over wat je vooral wel en niet moet doen op een filmset en wat je te doen staat wanneer je je film af hebt en hoe je deze de wereld in krijgt; Film af, Wat nu!?

Gedurende acht weken volgen 400 jongeren workshops op het gebied van: Regie, Camera, Acteren, Costume Design, Art Direction, Licht, Grip, Productie, Montage, Muziek & Geluid en Visagie. Jongeren krijgen hiermee de kans geselecteerd te worden voor een assistent-functie tijdens de opnamen van de speelfilm die gepland staan voor begin 2009.

CARMEN VAN HET NOORDEN is een eigentijdse, urban versie van de opera Carmen van Bizet en is daarbij een remake van de film EEN CARMEN VAN HET NOORDEN uit 1919. Deze film is vorig jaar opgenomen in de Canon van de Nederlandse Speelfilm.

Fu Works is de producent van de populaire films ZWARTBOEK, ALLES IS LIEFDE, PHILEINE ZEGT SORRY en COSTA. Ook de verwachtingen voor de nieuwe films OORLOGSWINTER en SPION VAN ORANJE zijn hoog. In-Soo Productions is (co)producent van ondermeer EIS FREI, SPION VAN ORANJE, PLAY WITH IT – RUTGER HAUER FILMFACTORY, en HET IS ZO FIJN OM SURINAMER TE ZIJN. Beide producenten maakten eerder samen de bekroonde documentaire MADE IN KOREA.

De workshops van CARMEN VAN HET NOORDEN worden mede mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van YOUR WORLD, PACT OP ZUID en het ROTTERDAMS FONDS VOOR DE FILM EN AUDIOVISUELE MEDIA. Daarnaast zijn er partnerships met ALBEDA COLLEGE, THEATER ZUIDPLEIN, SAE, ROOTS & ROUTES, THE BACK LOT, INHOLLAND, HETHUIS VAN ROTTERDAM, PATHE, KEMNA CASTING, DAGBLAD METRO, FUNX en RTV RIJNMOND.