Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
05-11-2002

Johnny de Mol in The Emperor’s Wife

PERSBERICHT

Amsterdam, 4 November 2002

Johnny de Mol naast internationale sterren in speelfilm “The Emperor’s Wife”

Vandaag is bekend geworden dat Johnny de Mol een rol in de Engelstalige speelfilm “The Emperor’s Wife” zal gaan spelen naast internationale acteurs als Jonathan Rhys Meyers (“Bend it like Beckham”), Max Beesley (“Glitter” met Mariah Carey), Rosana Pastor (“Land and Freedom”) en Leticia Dolera (“The Other Side Of The Bed”). De opnames van dit ‘sprookje voor volwassenen’ zijn dit weekend in Luxemburg begonnen.

De Engelsgesproken film gaat over een keizer die er door zijn kamerheer aan wordt herinnerd dat, volgens de oude wetten van het land, zijn vrouw binnen één jaar een kind moet baren, anders zal een jong meisje uit een van de provincies tot de nieuwe keizerin worden opgeleid. Johnny de Mol speelt de rol van rebellenleider die verliefd is op het meisje dat als toekomstig keizerin uitverkoren is. Johnny: “Ik ben vereerd dat ik met zulke gerenommeerde acteurs en actrices mag samenwerken. Het verhaal sprak mij direct aan en het is een prachtige kans voor mij om op dit internationale niveau aan de slag te gaan.”

“The Emperor’s Wife” , geregisseerd door Julien Vrebos ( “Le Bal Masqué” ), wordt geproduceerd door Emjay Rechsteiner van Staccato Films ( “Moonlight” ) en San Fu Maltha van Fu Works ( “Costa!” , “Science Fiction” ). Co-producenten zijn Jason Piette en Michael Cowan van Spice Factory, Jimmy de Brabant van Delux Productions en Julien Vrebos van Terras. Het scenario is geschreven door Paul Ruven ( “Het Wonder van Maxima” , “Filmpje!”)

Julien Vrebos is een ervaren televisieregisseur, wiens eerste speelfilm, “Le Bal Masqué”, drie Joseph Plateau Awards (de Belgische Gouden Kalveren) won. Hij zegt: “The Emperor’s Wife” is het soort film waar ik de laatste vier jaar op heb gewacht. Het is een film over de strijd om macht en seks in een verzonnen keizerrijk van lang geleden. Het is een sterk verhaal met veel visuele potentie”.

De internationale rechten van “The Emperor’s Wife” zullen verkocht worden door Overseas Film Group. Robbie Little van Overseas: “Het is een film die de erotische kracht van films als “Hamam” combineert met de subtiele maar treffende strijd om macht in films als “Raise The Red Lantarn”. Toen ik de eerst film van Julien Vrebos zag, wist ik meteen dat hij de kans verdient om een film te maken met meer internationale potentie”.

De film is gefinancierd door middel van de Nederlandse CV constructie, welke gearrangeerd wordt door Structurion. De CV van “The Emperor’s Wife” was de laatste waarvoor nog particuliere investeerders zijn gevonden onder de gunstige belastingmaatregel voor de film die 15 juli 2002 ten einde liep. Tevens hebben het Nederlandse Fonds voor de Film, het Vlaamse Film Fonds, het Cobo Fonds, UK sale & leaseback en de AVRO een financiële bijdrage geleverd.

De film zal in april 2003 in de Nederlandse bioscopen worden uitgebracht door A-Film, de distributeur van o.a. The Pianist en The Lord Of The Rings.

Voor meer informatie over de film: http://www.emperorswife.nl

E I N D E P E R S B E R I C H T

Voor meer informatie over The Emperor’s Wife of voor het aanvragen van setbezoeken en/of interviews:
A-Film Distribution
Annick Smit & Marie-Louise Mazel
020-3445148/49
annick@a-film.nl
mel@a-film.nl