Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
22-05-2008

Topproducers Tuinfort en Huinink produceren muziek Spion van Oranje

De voor twee Grammy’s genomineerde producer Giorgio Tuinfort en producer/componist Geert Huinink gaan samen de muziek maken voor Spion van Oranje, de nieuwe actiekomedie van regisseur Tim Oliehoek. Dit maakten producenten Fu Works en IDTV Film vandaag bekend. Producent San Fu Maltha zegt erg blij te zijn dat de filmmuziek wordt gemaakt door de twee topproducers met internationale allure.

Giorgio Tuinfort behoort met zijn 26 jaar tot de top van Nederlandse muziekproducenten, in het buitenland is hij hard op weg om dat zelfde status te bereiken. In 2005 scoorde hij met Lange Frans & Baas B de nummer één hit ‘Het land van’ en hij won een Gouden Kalf voor de muziek in de film Bolletjes Blues. Sinds zijn samenwerking met Akon, gaat het nog beter met Tuinfort’s carrière. Hij produceerde twee tracks van het album Konvicted van Akon, dat op nummer twee binnenkwam in de Amerikaanse albumlijst. Inmiddels zijn er wereldwijd bijna tien miljoen exemplaren verkocht. De twee zijn vanaf dat moment een gouden duo en samen onder andere verantwoordelijk voor de hits Wanne Be Startin’ Somethin’ van Micheal Jackson’s 25th Thriller Anniversary album, Sweet Escape van Gwen Stefani en voor de komende single van Leona Lewis, Forgive Me. Voor de nabije toekomst staan projecten met Whitney Houston en Elton John op de planning.

Geert Huinink behoort tot de top van componisten die Nederland rijk is. Voor zijn werk als allround componist en producer is hij verantwoordelijk voor de composities voor theater, televisie, games, festivals en clubs. Huinink is medeverantwoordelijk voor de muzikale carrière van Nederlands grootste dance exportproduct DJ Tiësto en is componist van de opera Orpheus. Voor televisie deed hij onder andere de muziek voor De Gouden Kooi en Meiden van de Wit.

In SPION VAN ORANJE wordt Nederland bedreigd door een wraakzuchtige terrorist, de couturier Francois van Vliet lijkt de enige redding. Francois blijkt tot zijn schrik de identieke tweelingbroer van de schurk en wordt gerekruteerd als geheim agent. Onhandig als hij is moet Francois de plaats van zijn tweelingbroer innemen en zijn wraakzuchtige plannen te stoppen. Het is echter nog maar de vraag of Francois zelf niet meer schade aanricht dan zijn broer.

Paul de Leeuw speelt in de film een dubbelrol, hij speelt zowel couturier Francois van Vliet als zijn tweelingbroer Bruno von Lippe. Naast De Leeuw spelen Najib Amhali, Jennifer Hoffman, Nelly Frijda, Fred Goessens, Hans Kesting en Plien van Bennekom mee in de film.

Na VET HARD is SPION VAN ORANJE de tweede grote bioscoopfilm voor regisseur Tim Oliehoek. Het scenario is geschreven door Tijs van Marle. San Fu Maltha (Fu Works), Jeroen Beker en Frans van Gestel (IDTVFilm) zijn de producenten. In-Soo Radstake (In-Soo Productions) is de Rotterdamse coproducent en Jean Claude van Rijckeghem (A Private View) is de Belgische coproducent. SPION VAN ORANJE is een coproductie met de VARA en wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Fonds voor de Film, CoBo, Suppletiefonds, Rotterdams Fonds voor de Film en Audiovisuele media.

Op zes mei zijn de opnamen voor SPION VAN ORANJE van start gegaan in Meppen, Duitsland. Later zullen de opnamen zich verplaatsen naar Nederland, waar onder andere in Rotterdam wordt gefilmd. De film zal naar verwachting februari 2009 door A-Film in de Nederlandse en Belgische bioscopen uitgebracht worden.

Website: www.spionvanoranjedefilm.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Fu Works
Sanne Veldhoven
PR & Marketing
sanne@fuworks.nl
t. +31 (0)20 344 5187
m: +31 (0)6 525 38055