Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
19-05-2008

Miriam Kruishoopís nieuwe film SAMíS STORY groot succes in Cannes

Hoewel de opnamen nog lang niet van start zijn gegaan is SAMíS STORY, de nieuwe film van Miriam Kruishoop, nu al een grote hit. Op het Cannes Internationaal Film Festival is de romantische komedie reeds aan acht landen verkocht, waaronder Duitsland en Korea. Dit maakte producenten San Fu Maltha, Molly Hassell en salesagent Velvet Octopus vandaag bekend.

SAMíS STORY is een brutale romantische komedie over een jonge vrouw die dertig wordt. Een glossy film vol humor en tragiek, waarin de hoofdpersoon Sam zichzelf vindt. Het scenario van SAMíS STORY is geschreven door Miriam Kruishoop Schrijfster en regisseuse Kruishoop kreeg eerder een Citroen Award voor Da Silva en heeft een Gouden Kalf nominatie op haar naam staan voor Unter den Palmen.

De productie is in handen van San Fu Maltha van Fu Works (Alles is Liefde; Zwartboek) en Molly Hassell (Lying; Edmond). De film is een coproductie met Canada en BelgiŽ. Het budget is vijf miljoen euro.

Voor de film is een internationale cast aangetrokken, waaronder de Amerikaanse Neve Campbell (Scream; Wild Things), Gabriel Macht (The Good Shepherd) en de Nederlandse Georgina Verbaan (Alibi).

Voor de internationale verkoop is gekozen voor salesagent Velvet Octopus. Velvet Octopus was eerder verantwoordelijk voor het door J.K. Rowlings geschreven The Secret of Moonacre† en de film David Copperfield met Rowan Atkinson in de hoofdrol. Velvet Ocopus heeft bekend gemaakt de film inmiddels is verkocht aan Ssamzie Entertainment uit Korea, Xpand Digital uit voormalig Yugoslavia, ECS uit het Midden Oosten, Lusomundo uit Portugal, Chantier uit Turkije, Queen uit Indonesia en Blue Sky uit Oost Europa en Rusland.

De opnamen vinden plaats in de herfst van 2008 in Groot BrittanniŽ en Nederland. SAMíS STORY zal naar verwachting in september 2009 in de Nederlandse bioscopen worden uitgebracht door Benelux Film Distributors.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:†††††††††

Sanne Veldhoven
Marketing & PR

Fu Works
Sanne@fuworks.nl
T: +31 20 3445160
M: +31 6 52538055