Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
29-01-2008

Sweeney Todd’s Jamie Campbell Bower speelt in OORLOGSWINTER

De Engelse acteur Jamie Campbell Bower (1988), die in Tim Burtons film Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (Nederlandse release 7 febr.) naast Johnny Depp en Helena Bonham Carter een indrukwekkende rol vertolkt, speelt een van de hoofdrollen in Martin Koolhovens nieuwe film OORLOGSWINTER naar de gelijknamige bestseller van Jan Terlouw. De opnamen starten 11 februari in Litouwen en worden daarna voortgezet in Nederland (Loenen aan de Waal, Megen, Woudrichem, Herwijnen, Zwolle). Zo hebben de producenten Isabella Films (Het Zuiden) en Fu Works (Zwartboek, Alles is Liefde) vandaag bekendgemaakt.

Campbell Bower, die ook een rol speelt in de film RocknRolla van Guy Ritchie, waaraan nu de laatste hand wordt gelegd, wordt in Engeland beschouwd als een groot nieuw sexy talent. In OORLOGSWINTER speelt hij een gewonde Engelse soldaat van de RAF, die zich in de bossen schuilhoudt.

"I was pleasantly surprised with the offer. I’m really looking forward to play in this exciting film," aldus Campbell Bower.