Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
06-09-2007

Filmmaker Radstake vindt moeder en valt in de prijzen in Korea

Filmmaker Radstake vindt moeder en valt in de prijzen in Korea

Na een zoektocht van ruim drie jaar heeft documentaire maker In-Soo Radstake toch zijn moeder gevonden. Gisteren heeft de in Nederland geadopteerde Radstake voor het eerst zijn biologische moeder ontmoet in Seoul waar zijn film ‘Made In Korea’ draaide. Volgens Radstake is het een hele emotionele ontmoeting geweest. “Het was een ontlading na 3 jaar wachten in onzekerheid. Valse adoptiepapieren en misplaatste schaamtegevoelens zorgden voor een lange zoektocht. Het avontuur is nu eindelijk afgerond.” Aldus Radstake.

Honorable Mention by the Jury
Radstake verblijft momenteel in zijn geboorteland Zuid-Korea waar zijn film heeft gedraaid op het EBS International Documentary Filmfestival. Zijn ego-documentaire ‘Made in Korea’ heeft daar de Honorable Mention By The Jury gekregen. Tevens werd Made in Korea afgelopen woensdag uitgezonden door de Koreaanse omroep EBS. De uitzending was de best bekeken uitzending van die dag van de omroep met ruim 700.000 kijkers.

Debuutcompetitie Nederlands Film Festival
In eigen land is ‘Made in Korea’ geselecteerd voor de Debuutcompetitie van het aanstaande Nederlands Film Festival, dat van 26 september tot en met 6 oktober gehouden wordt in Utrecht. Hiermee maakt Made in Korea kans op de Filmprijs van de Stad Utrecht, die wordt toegekend aan het beste regiedebuut. Naast de vertoning van zijn film zal het publiek ook de ontmoeting met zijn moeder te zien krijgen.

Made in Korea vertelt het persoonlijke verhaal van In-Soo Radstake, die als 3 maanden oude baby werd geadopteerd uit Zuid-Korea. In de film gaat hij op zoek naar zijn vliegtuigbroers en zussen die met hem op dezelfde dag aankwamen in Nederland. Hij gaat op zoek naar zijn roots en uiteindelijk ook zijn biologische moeder.

‘Made in Korea’ ging vorig jaar in wereldpremičre op het prestigieuze Pusan International Filmfestival in Zuid Korea en draaide ook al succesvol op het Internationaal Film Festival Rotterdam, waar de film 6e eindigde in de Publieksprijs. Daarmee was de film de best gewaardeerde Nederlandse film van het festival. Eerder werd Radstake genomineerd voor de Emerging Director Award op het Asian American International Film Festival in New York.