Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
04-03-2002

Michiel Huisman in Phileine zegt sorry

PERSBERICHT

Amsterdam, 4 maart 2002

Michiel Huisman naast Kim van Kooten in 'Phileine zegt sorry'

Na een langdurige casting is bekend geworden dat Michiel Huisman de tegenspeler van Kim van Kooten zal worden in de verfilming van Ronald Giphart's bestseller Phileine zegt sorry. Hij zal de felbegeerde rol van Max gaan vertolken. Kim van Kooten speelt de rol van de 'ultrabitch' Phileine. Regie en scenario zijn in handen van Robert Jan Westdijk, regisseur van de spraakmakende films Zusje en Siberia.

Michiel Huisman speelde in de telefilms Suzy Q. van Martin Koolhoven en Uitgesloten van Mijke de Jong en verscheidene televisieseries waaronder Blauw, Blauw en Spangen. Veel mensen zullen hem ook kennen als het broertje van Katja Schuurman in de speelfilm Costa!. Over zijn rol in Phileine zegt sorry zegt Michiel: "Ik vond het boek geweldig en de film zal heel wat tongen losmaken. De rol van Max is provocerend en voor mij persoonlijk een grote uitdaging. En ik vind het te gek om met Kim en Robert Jan te gaan werken".

Phileine zegt sorry gaat over een meisje dat, als zij ontdekt dat haar recente liefde Max naar New York gaat om in een zeer controversieel toneelstuk te spelen, hem achterna reist. Ze zet alles in rep en roer als ze erachter komt hóe controversieel het is.

Ronald Giphart is erg tevreden met de keus voor Michiel Huisman als Max. "Michiel is de perfecte Max. Hij straalt jeugd en onervarenheid uit, maar ook het zoeken naar avontuur". Ook Kim van Kooten is blij met de keus voor Michiel als haar tegenspeler: "Michiel is enorm gedreven en weet precies wat hij wil. Hij is een aanstormend talent."

Phileine zegt sorry wordt geproduceerd door Motel films (Jeroen Beker en Frans van Gestel) die onder andere een Golden Globe nominatie kregen voor De Poolse bruid en San Fu Maltha van Fu Works die met Costa! het grootste Nederlandse boxoffice-succes scoorde van vorig jaar. Motel films en Kim van Kooten werkten ook eerder samen. Kim van Kooten schreef, samen met Lodewijk Crijns, het scenario van de door Motel films geproduceerde film Met Grote Blijdschap. Phileine zegt sorry wordt geproduceerd in co-productie met BNN.

De opnames van Phileine zegt sorry, die in New York, Canada en Nederland plaatsvinden, zullen naar verwachting in de zomer van 2002 beginnen. In februari 2003 zal Phileine zegt sorry door A-Film Distribution, distributeur van onder meer The Lord of the Rings, Costa!, Mulholland Drive en Gosford Park in meer dan 100 bioscopen uitgebracht worden.

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie:
A-Film Distribution
Annick Smit/Marie-Louise Mazel
020-3445148/49