Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
14-05-2007

Oorlogswinter van Jan Terlouw verfilmd

PERSBERICHT

Amsterdam, 14 mei 2007

OORLOGSWINTER VAN JAN TERLOUW VERFILMD

Vandaag is bekend gemaakt dat Isabella Films (Verder dan de Maan, Het Zuiden) de roman Oorlogswinter van Jan Terlouw zal gaan verfilmen in samenwerking met Fu Works, de producent van onder andere Zwartboek.

Oorlogswinter gaat over de veertienjarige Michiel die in de laatste oorlogswinter van 44/45 een gewonde Engelse piloot helpt onderduiken, wat niet geheel zonder gevaar blijkt te zijn.

In 1972 werd Oorlogswinter uitgebracht door Uitgeverij Lemniscaat (Kruistocht in Spijkerbroek) en bleek een bestseller met inmiddels al 250.000 verkochte exemplaren. De film zal worden geregisseerd door Martin Koolhoven (Het Schnitzel Paradijs, Knetter). Het script is geschreven door Mieke de Jong (Knetter, Lepel), Paul Jan Nelissen(Van God Los)en Martin Koolhoven.

De co-producerende omroep is MAX en de film zal worden uitgebracht door Independent Films, distributeur van o.a. Koolhoven’s film Het Schnitzel Paradijs. De film vormt de eerste samenwerking tussen productie maatschappij Isabella Films en Fu Works. Els Vandevorst: “Ik ken San Fu al een behoorlijk aantal jaren en ben ervan overtuigd dat deze combinatie en ook ons beide unieke internationale netwerk, de film een meerwaarde gaat geven. Met Zwartboek heeft San Fu bewezen dat er nog steeds grote belangstelling bestaat voor bijzondere verhalen uit de Tweede Wereldoorlog.”

De film zal worden opgenomen in Polen en in Nederland en zal met meer dan 75 kopieen worden uitgebracht in 2008.EINDE PERSBERICHT