Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
10-01-2007

Kristallen Film voor 4 ELEMENTS

Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 10 januari 2007

De documentaire 4 ELEMENTS van Jiska Rickels heeft binnen 6 weken na de opening op het International Documentaire Festival Amsterdam 10.000 bioscoopbezoekers getrokken en wordt bekroond met de Kristallen Film.

De Kristallen Film wordt vrijdag 12 januari om 19.00 uur, voor de vertoning van de film, in Filmtheater 't Hoogt in Utrecht door Doreen Boonekamp, directeur van het Nederlands Film Festival, uitgereikt aan regisseur Jiska Rickels.

De documentaire 4 ELEMENTS toont op een poŽtische wijze de mens in zijn strijd met de vier oerelementen. Vier plaatsen op aarde waar kameraadschap en wederzijds vertrouwen nog van levensbelang zijn.

Het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film introduceerden de Kristallen Film in april 2005 in aanvulling op de sinds 2001 bestaande prijscategorieŽn Gouden Film en Platina Film. De Gouden Film en Platina Film worden toegekend, wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000 en 400.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Gouden Film en Platina Film kunnen worden toegekend aan speelfilms en aan documentaires. De Kristallen Film wordt exclusief toegekend aan documentaires.

4 ELEMENTS is geproduceerd door San Fu Maltha van Fu Works. A-Film Distribution heeft de documentaire in de bioscopen uitgebracht. 4 ELEMENTS is momenteel in 6 zalen te zien.

Einde persbericht