Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
08-12-2006

MADE IN KOREA geselecteerd voor Rotterdams Film Festival

AMSTERDAM - De documentaire 'Made in Korea: Een enkeltje Seoul-Amsterdam?' van In-Soo Radstake is geselecteerd voor het komende Internationaal Film Festival Rotterdam. Dat heeft producent Fu Works vandaag bekend gemaakt. Het film festival vindt plaats van 24 januari tot 4 februari 2007 in Rotterdam.

'Made in Korea' is geselecteerd voor het programma onderdeel Time and Tide. De speelfilms en documentaires in deze sectie tonen de sociaal-politieke en culturele betrokkenheid van de makers.

In-Soo Radstake (26) is geboren in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul en werd als baby geadopteerd door een Nederlands echtpaar. In 'Made in Korea' gaat hij op zoek naar zijn mede-geadopteerden die op dezelfde vlucht naar Nederland zaten als hij, zijn biologische moeder en zijn werkelijke identiteit.

Radstake's documentaire ging in wereldpremičre tijdens het Film Festival van Pusan (Korea) en was deze week te zien tijdens IDFA Flies T(r)opics Festival in Paramaribo. Vanuit de festivals is er wereldwijd veel belangstelling om 'Made in Korea' te vertonen.