Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
01-08-2006

Engelstalige remake van De Poolse Bruid

P E R S B E R I C H T

Amsterdam/ Brisbane, 1 augustus 2006 - Acht jaar na het succes van De Poolse Bruid wordt een Australische remake van de speelfilm gemaakt. De hoofdrollen worden vertolkt door de AustraliŽr William McInnes (Look Both Ways) en de Nederlandse Monic Hendrickx (Leef!, Zus & Zo, Nynke). De remake krijgt de titel Unfinished Sky en wordt geregisseerd door de AustraliŽr Peter Duncan (Passion, Children of the Revolution). De remake is gebaseerd op het originele scenario van Kees van der Hulst. Unfinished Sky wordt geproduceerd door IdtV Film uit Nederland en New Holland Pictures uit AustraliŽ en wordt vanaf september opgenomen in Queensland, AustraliŽ.

Unfinished Sky vertelt het verhaal van de Australische boer John die zich ontfermt over de Afghaanse immigrante Tameena. De vrouw is gevlucht uit het bordeel waar ze mishandeld werd. Na een lange tocht komt Tameena aan op de boerderij John. John, die sinds de dood van zijn vrouw een eenzaam leven lijdt, neemt de gewonde vrouw in huis. Ondanks het feit dat de twee elkaars taal niet spreken, bloeit de liefde tussen beiden op. Alles lijkt goed te gaan totdat haar gewelddadige, voormalige bazen haar schuilplaats achterhalenÖ.

Monic Hendrickx speelde in 1998 dezelfde rol in de originele versie van de film. De Poolse Bruid won diverse nationale en internationale prijzen waaronder twee Gouden kalveren en de Prix Europa. De film werd in 1999 tevens genomineerd voor een Golden Globe in de categorie ĎBest Foreign Language Filmí.

Unfinished Sky is de eerste coproductie tussen IdtV Film en New Holland Pictures, een internationale film- en televisieproducent uit Brisbane, AustraliŽ. New Holland Pictures is in 2005 opgericht en is een joint venture tussen de AustraliŽrs Mark en Cathy Overett van 4Mats, Anton Smit en de Nederlandse productiehuizen IdtV Film en Fu Works.

De internationale verkoop van Unfinished Sky wordt gedaan door Fortissimo Films, een marktleider op het gebied van internationale film- en televisieverkoop met kantoren in Amsterdam, Londen, Sydney en Hong Kong. Unfinished Sky is reeds verkocht aan AustraliŽ, Nederland en IndonesiŽ.

A-Film Distribution zal de film in de Nederlandse bioscopen uitbrengen. Een releasedatum is nog niet bekend.

Unfinished Sky wordt gefinancierd door het Nederlands Fonds voor de Film, het CoBO Fonds, VARA, FFC en PFTC.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brenda Matthijs, Communications Manager IdtV, 020- 314 3101/ brenda.matthijs@idtv.nl, www.idtv.nl, www.idtvfilm.nl