Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
31-07-2006

Wereldpremičre ZWARTBOEK in Venetië

VENETIE/AMSTERDAM – Zwartboek, de nieuwe film van Paul Verhoeven, is geselecteerd voor competitie van het 63e filmfestival van Venetië. Dat heeft producent Fu Works vandaag bekend gemaakt. Het prestigieuze festival vindt plaats van 30 augustus tot en met 9 september 2006 en is het oudste filmfestival ter wereld.

Na hitfilms als Turks Fruit, Soldaat van Oranje, De Vierde Man en zijn Amerikaanse successen Basic Instinct, RoboCop en Total Recall, betekent Zwartboek voor Verhoeven zijn terugkeer naar Europa. Verhoeven: “Ik had me geen mooiere wereldpremičre van mijn film kunnen voorstellen”.

Uiteraard ook vreugde bij producent San Fu Maltha: “Ik ben niet alleen blij voor de film, de regisseur en de crew maar ook dat een Nederlandse film voor de competitie is geselecteerd. Dit is al meer dan een decennium niet voorgekomen en daarmee een stimulans voor de gehele Nederlandse cinema”.

Zwartboek, naar het scenario van Gerard Soeteman, is een oorlogsthriller over een jonge joodse vrouw (Carice van Houten) die zich aansluit bij het Haagse verzet. Om zijn zoon te redden haalt de leider van het verzet haar over om een affaire met het hoofd van de SD te beginnen. Ze wordt steeds verder meegezogen in een dodelijk web van dubbelspel en verraad.

De hoofdrollen worden gespeeld door Carice van Houten, Sebastian Koch,
Thom Hoffman en Halina Reijn. De film is geproduceerd door Fu Works in samenwerking met Egoli Tossell Film (D), Clockwork Pictures (UK), Motel Films en Hector.

Zwartboek is al aan vijftig landen verkocht. Deze grote belangstelling is uniek voor een Nederlandstalige film.

A-Film Distribution verzorgt de distributie in Nederland. Zwartboek is vanaf 14 september in de Nederlandse bioscopen te zien.

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie:
Fu Works
Maryl Adler, PR & Marketing
+31-20-3445160