Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
10-06-2006

Exclusief bezoek Koreaanse TV aan Nederlandse documentairemaker

AMSTERDAM – Vandaag komt een Zuid - Koreaanse TV ploeg naar Nederland om een reportage te maken over de Nederlandse/Koreaanse documentairemaker In-Soo Radstake. Radstake werd zesentwintig jaar geleden als baby geadopteerd vanuit Zuid-Korea.

Momenteel werkt hij aan zijn eerste documentaire 'Een enkeltje Seoul-Amsterdam?', waarin hij op zoek gaat naar zijn identiteit. Hij stelt zichzelf de vraag: ' Ben ik een Nederlander of een Koreaan?'

Zijn zoektocht voert hem langs zijn Zuid-Koreaanse mede-geadopteerden die met dezelfde vlucht naar Nederland kwamen en het weeshuis in Seoul. Hij vergelijkt zijn eigen vragen en ervaringen rondom adoptie met die van zijn reisgenoten op zoek naar overeenkomsten en verschillen. Uiteenlopende verhalen en ervaringen komen in zeer persoonlijke gesprekken naar voren. En er blijken gegevens te zijn van zijn biologische moeder...

Enkele weken geleden heeft hij een oproep aan zijn biologische moeder opgenomen voor het nationale, Koreaans TV programma Achim Madang. Tijdens zijn bezoek aan de studio kregen de makers van het gerenommeerde documentaireprogramma KBS Special lucht van het verhaal. Zij waren hierdoor gelijk geďntrigeerd en besloten een reportage te maken over Radstake.

De Koreaanse documentairemakers zijn vastbesloten de documentaire van het jaar te gaan maken. Wekelijks stemmen ruim 4,5 miljoen mensen op dit programma af. De filmcrew arriveert vandaag in Nederland en zullen Radstake gedurende 10 dagen volgen.

De documentaire, “Een enkeltje Seoul- Amsterdam?” wordt geproduceerd door San Fu Maltha van Fu Works.