Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
08-06-2006

Fu Works start joint venture in Indonesie

PERSBERICHT
18 mei 2006

CANNES - Fu Works, het bedrijf van San Fu Maltha, heeft in Cannes tijdens het filmfestival aangekondigd een joint venture op te zetten samen met het Indonesische bedrijf Blitz om films aan te kopen voor distributie in IndonesiŽ.

Maltha, voormalig directeur en eigenaar van A-Film, zal de acquisitie coŲrdineren en mee financieren. Blitz is een nieuwe distributeur en exploitant die met de opening van 30 nieuwe zalen binnen anderhalf jaar de markt in IndonesiŽ tracht te verdubbelen. De nieuwe multiplexen zijn gepland in Jakarta, Bandung, Surabaya en Medan.

Hoewel IndonesiŽ qua populatie het vier na grootst land ter wereld is, zijn de bezoekersaantallen aan de bioscopen laag. Blitz wil daar verandering in brengen. Het is een nieuw bedrijf dat zich richt op de vertoning en distributie van films. Het gaat daarbij de strijd aan met een bedrijf dat al ruim tien jaar een bijna-monopolie positie bezit in filmvertoning en distributie.

In IndonesiŽ zijn voornamelijk bioscopen te vinden met ťťn of hooguit vier filmschermen. Blitz gelooft dat de tijd rijp is in IndonesiŽ voor de multiplexes: in een winkelcentrum in Bandung en Jakarta komt een bioscoop met respectievelijk negen en elf schermen. Hierdoor wordt het niet alleen aantrekkelijker gemaakt om naar de bioscoop te gaan, maar kunnen er veel meer films worden uitgebracht.

San Fu Maltha zal niet alleen de acquisitie verzorgen voor Blitz, maar zal het nieuwe bedrijf ook adviseren over hun bedrijfsstructuur en hun personeel coachen tijdens de opstartperiode. Maltha wilde altijd al iets op zetten in het geboorteland van zijn moeder. Hij gelooft dat IndonesiŽ veel potentie heeft en hij is erg onder de indruk van hun businessplan, bioscopen en ideeŽn. Tijdens het filmfestival van Cannes zullen de eerste aankopen gedaan worden.

- EINDE BERICHT -