Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
03-02-2006

Wereldpremière Figner, The End of a Silent Century

Op de zevende dag van het 35e Int. Film Festival Rotterdam beleefde de film ‘Figner, The End of a Silent Century’ van Nathalie Alonso Casale haar wereldpremière. De film draaide in het Vita Brevis programma, wat gewijd is aan alle denkbare soorten biografische films en verwijst naar het klassieke gezegde 'De kunst is lang, het leven kort.'

De film portretteert één van de laatste ‘Geräuschmachers’ van de Russische filmindustrie; Edgar Figner. De surrealistische documentaire speelt echter met feit en fictie, heden en verleden en laat terloops een overzicht van de Russische filmgeschiedenis zien.

Regisseur Nathalie Alonso Casale is geen onbekende van het festival. In 1996 was haar film ‘Memory of the Unknown’ geselecteerd voor de Tiger competitie.
Aan ‘Figner, The End of a Silent Century’ heeft Nathalie meer dan vijf jaar gewerkt en is hiervoor een jaar naar St. Petersburg in Rusland verhuisd. Haar vader, José-Luis Alonso Casale, schreef het scenario. Tevens heeft hij maar liefst vijfhonderd Russische films uit de vorige eeuw bekeken om een selectie van filmfragmenten te maken waarvan er 85 gebruikt zijn in de film.

De film is geproduceerd door Fu Works en Titanic Productions en zal 7 september 2006 in de Nederlandse bioscopen worden uitgebracht door 1 More Film.