Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
19-01-2006

Shouf Shouf bij de VARA

Elke zondag 19.00 uur op Nederland 3

‘Shouf Shouf! de serie’ is het vervolg op de succesvolle, oer-Hollandse speelfilm ‘Shouf Shouf Habibi’. Een verfrissende, eigentijdse Nederlandse comedy over de 20-jarige Ap, een in Nederland geboren Marokkaan die zijn plek probeert te vinden in de Nederlandse samenleving.

Ap’s vrienden zijn er nog lang niet aan toe om serieus te worden. Maar Ap laat zich niet meer door z’n vrienden beïnvloeden. Hij doet verwoede pogingen er het beste van te maken. Toch weet hij zich telkens weer in de nesten te werken en zweeft van het ene uiterste naar het andere.

‘Shouf Shouf’ schetst een hilarisch, confronterend, maar ook ontroerend beeld van het volwassen worden in een moderne, grote stad in Nederland.

Cast:
Mimoun Oaïssa - Ap
Mimoun Ouled Radi - Rachid
Mohammed Chaara - Mussi
Leo Alkemade - Robbie
Maryam Hassouni - Samira

‘Shouf Shouf! de serie’ werd geschreven door onder anderen Albert ter Heerdt, Thijs van Marle en Luuk van Bemmelen en is geregisseerd door Tim Oliehoek.

Shouf Shouf de serie, vanaf 1 januari, wekelijks om 19.00 uur bij de VARA op Ned. 3

Elke dinsdagavond vanaf 3 januari wordt de aflevering om 22.45 uur herhaald,.


--------------------------------------------------------------------------------

Lijp genoeg voor op tv

Salam!

De VARA produceert op het moment 12 afleveringen van 'Shouf Shouf! de serie', over het leven van Ap en zijn vrienden. Iedereen tussen de 16 en 25 jaar heeft zich tot 6 juli 2005 kunnen aanmelden voor één van de twee bijrollen (m/v) in de nieuwe serie. Uit de bijna 600 reacties zijn inmiddels twee winnaars geselecteerd en de opnamen zijn achter de rug. Nadia en Peter zullen een kleine rol spelen in respectievelijk aflevering 6 en 7 van 'Shouf Shouf! de serie'. Een kleine impressie van hun ervaringen op de set…


--------------------------------------------------------------------------------

Peter Korpershoek

Carel Helder sprak met bijrolwinnaar Peter Korpershoek uit Maasland.

‘Ik ben ervan overtuigd dat ik een originele en leuke toevoeging aan de serie zou kunnen geven. Ik ben humoristisch ingesteld van droog tot flauw tot hilarisch! Acteren is geen probleem, voor de hobby doe ik wel eens mee aan toneelstukken (niet officieel). Ik heb wel eens gefigureerd in Villa Achterwerk. Jullie zouden me echt moeten nemen!’ gaf de 22-jarige student bedrijfseconomie als motivatie om mee te doen.

Waarom heb je gereageerd?
Ik probeer in mijn leven zo veel mogelijk te zien en te doen. Ik heb wel eens meegedaan met parachutespringen, in een helikopter meegevlogen, een klimsport beoefend, met flessen gedoken, en hiermee kon ik weer een mooie ervaring opdoen.

Waren ze aardig voor je op de set?
Fantastisch. Ik had een goede vriendin meegenomen en we konden gelijk aanschuiven aan tafel. Het eten en drinken was prima, we kregen een rondleiding, werden voorgesteld aan de acteurs – het was hartstikke leuk.

En de opname?
In het begin verliep die wat moeizaam. Ik heb een klein beetje ervaring met toneelspelen, waarbij het de gewoonte is eindeloos te repeteren met elkaar. Dat kon nu niet. Maar toen ik na een tijdje applaus kreeg van de omstanders, wist ik dat het er goed op stond. Dat gaf een lekker gevoel.

Wat was je rol?
Ik leid de hoofdrolspelers een castingbureau binnen - een heel klein rolletje. Later op de dag zijn mijn vriendin en ik gevraagd nog een keertje te figureren in dezelfde serie. Dat hebben we inmiddels gedaan. In de betreffende aflevering spelen de drie vrienden in Shouf Shouf voor Marokko een voetbalwedstrijd. Dan ben ik een speler van het Nederlands elftal.

Je stelt ons toch niet teleur, Peter...
Nou... Ik heb me wel een paar keer moeten laten poorten. Gelukkig is het maar fictie.