Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
12-07-2005

IdtV Film, Fu Works en Motel Films produceren ‘De Stille Kracht’

IdtV Film, Fu Works en Motel Films werken op dit moment aan de financiering van een bijzonder project: de verfilming van de beroemde roman van Louis Couperus ‘De Stille Kracht’. De opnames zullen eind volgend jaar in Indonesië plaatsvinden.

‘De Stille Kracht’ vertelt over een klein dorpje op het eiland Java waar een aantal onverklaarbare gebeurtenissen plaatsvindt. De inwoners wijzen dit toe aan ‘de stille kracht’, een Indisch mysterie dat de mensen in zijn greep houdt.

De film zal worden geregisseerd door Orlow Seunke, die eerder ‘De Gordel van Smaragd’ en ‘Kaas’ - naar het boek van Willem Elschot - regisseerde. Hanneke Niens en Anton Smit voor IdtV Film, San Fu Maltha voor Fu Works, en Jeroen Beker en Frans van Gestel voor Motel Films produceren de film.

Het scenario wordt geschreven door Ger Thijs, die vooral bekend is in de toneelwereld als schrijver van toneelstukken als ‘Beneden de Rivieren’ en ‘Het Licht in de Ogen’ (beiden genomineerd voor de NRC-Publieksprijs). Eerder bewerkte Thijs de Couperus-romans ‘De Boeken der kleine Zielen’ en ‘Van oude Mensen, de Dingen, die voorbij gaan...’ voor toneel.

IdtV Film is bekend van de films ‘De Tweeling’, ‘Van God los’, ‘Cloaca’ en ‘Amazones’. ‘ In 2004 werd ‘De Tweeling’ genomineerd voor de Academy Award® voor Beste niet Engelstalige Film. IdtV Films nieuwste film Leef! is de openingsfilm op het 25e Nederlands Film Festival in september. Fu Works en Motel Films hebben eerder succesvol samengewerkt aan de producties ‘In Oranje’, ‘Vet Hard’ en het meervoudig Gouden Kalf winnende ‘Phileine zegt Sorry’. Volgend jaar zal hun productie ‘Zwartboek’, geregisseerd door Paul Verhoeven in premičre gaan. Het is de eerste keer dat deze drie gerenommeerde productiehuizen samen een film maken.