Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
02-05-2005

Yannick wint Young Artist Award

PERSBERICHT

Amsterdam, 2 mei 2005

YANNICK VAN DE VELDE ontving afgelopen zaterdag de YOUNG ARTIST AWARD voor zijn rol in de speelfilm IN ORANJE in de categorie ‘Beste acteur in een buitenlandse film’. Ook werd In Oranje op deze avond bekroond met een Award voor ‘Beste buitenlandse film’.

Dit jaar vond de 26ste editie plaats van de Young Artist Awards, dezelfde organisatie die de Golden Globes organiseert. Yannick moest het opnemen tegen de hoofdrolspelers van internationaal gerenommeerde films als Les Choiristes (Franse inzending voor de Oscar), Nobody Knows, Le Chiavi Di Casa, en The Blue Butterfly.

Daarnaast kreeg In Oranje dit weekend tevens THE LUDI AWARD (Publieksprijs) op het Kristiansand International Children’s Film Festival in Noorwegen. Inmiddels heeft In Oranje al 7 prestigieuze prijzen in de wacht gesleept en is daarmee op ieder internationaal festival waaraan het meedeed, in de prijzen gevallen. In Oranje is in Nederland beloond met de Gouden Film.

In Oranje gaat over de 11-jarige Remco die een grote droom heeft, namelijk in het Nederlands Elftal spelen. Dan komt plotseling Erik, zijn vader en coach, te overlijden. Remco’s wereld stort inéén en door een bijkomende blessure lijkt zijn voetbalcarrière definitief van de baan. Gelukkig krijgt Remco hulp uit onverwachte hoek en besluit hij alsnog zijn droom na te jagen.

De film is geregisseerd door Joram Lürsen en naast Yannick van de Velde worden de andere hoofdrollen vertolkt door Wendy van Dijk, Thomas Acda en Peter Blok.

De remake-rechten van In Oranje zijn inmiddels aan verschillende landen verkocht.

In Oranje is nu op DVD verkrijgbaar.

EINDE PERSBERICHT


Voor meer informatie:
Motel Films
Laurette Schillings - laurette@motelfilms.nl