Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
21-07-2004

VET HARD! raakt Rotterdamse Subsidie kwijt

PERSBERICHT

Fu Works Productions, de productiemaatschappij van San Fu Maltha, gaat Rotterdam Films aanklagen omdat deze eenzijdig en zonder geldige reden de co-productieovereenkomst voor Vet Hard! heeft opgezegd. Als gevolg van deze opzegging dreigt de reeds door het Rotterdams Fonds voor de Film toegezegde bijdrage aan Vet Hard! te vervallen.

Vereisten voor een subsidie van het Rotterdams Fonds voor de Film zijn het hebben van een Rotterdamse co-producent en besteding van productiegelden in Rotterdam.
Vet Hard! is inmiddels op de 29e draaidag van de 40 productiedagen. Er zijn meerdere dagen in Rotterdam gedraaid, onder de crew bevinden zich verschillende Rotterdammers en er wordt gebruik gemaakt van Rotterdamse facilitaire bedrijven.

San Fu Maltha: “Rotterdam Films is op diverse festivals en markten te vinden met folders waarin ze stellen dat iedereen via hen geld van het Rotterdams Fonds voor de Film kan krijgen. Rotterdam Films doet veel beloftes, maar het nakomen daarvan is blijkbaar een heel ander verhaal. Rotterdam Films brengt hiermee de productie van de film in gevaar en doet de cast & crew van Vet Hard! geen plezier. Rotterdam Films maakt hiermee zeker geen reclame voor Rotterdam als filmvriendelijke stad.”

Vet Hard! is een actiekomedie van regisseur Tim Oliehoek met in de hoofdrollen Jack Wouterse, (GRIJPSTRA & DE GIER), Kürt Rogiers (COSTA!), debutante Bracha van Doesburgh, Johnny de Mol (OESTERS VAN NAM KEE) en Cas Jansen (LEK, ALL STARS).