Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
27-01-2014

Monic Hendrickx ontvangt eerste Kenau sieraad

In het stadhuis van Haarlem heeft actrice Monic Hendrickx op vrijdag 24 januari het eerste exemplaar van het Kenau sieraad in ontvangst genomen. Het sieraad staat symbool voor krachtige vrouwen. Onafhankelijke vrouwen die voor zichzelf en anderen opkomen, op positieve wijze strijden voor gelijkheid, rechtvaardigheid en een betere wereld. 

De Haarlemse Kenau Simonsdochter Hasselaer was ook zo’n krachtige vrouwe. Een heldin die haar eigen vrouweleger vormde en meevocht om haarlem in 1572 uit handen van de Spanjaarden te houden. Het waargebeurde verhaal is verfilmd en is vanaf 6 maart landelijk in de bioscopen te zien. Naast de film is een online game ontwikkeld om een vrouwenleger van nu op te richten: kenau’s vrouwenleger.

Van de aanschafprijs van het sieraad gaat 1 euro naar Plan Nederland. De organisatie zet zich wereldwijd in voor kinderen in armoede, met ectra aandacht voor meisjes. Het Kenau sieraad is onder meer te koop via webshop.haarlemmarketing.nl en VVV Haarlem aan de Grote Markt in Haarlem.