Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
05-10-2013

Monic Hendrickx wint gouden kalf

Monic Hendrix heeft op het Nederlands film festival een gouden kalf ontvangen in de categorie beste actrice in een televisie drama voor haar rol van Carmen Walraven in de KRO-serie Penoza.  De jury prijst Monic om het feit dat zij haar rol in Penoza 'verheft tot meer dan dat het op papier soms lijkt. Zij is krachtig en rauw, elegant en emotioneel zuiver'. De hoofdrolspeelster van Kenau mocht het beeldje al voor de vierde keer in ontvangst nemen. Eerder deed zij dit voor De Poolse bruid, Nynke en Het Zuiden.

Penoza is op dit moment in zijn derde seizoen en een groot succes op de Nederlandse tv. Een sterke cast en crew die deze serie tot een van de beste van Nederland maakt.  Monic prees tijdens het ophalen van het kalf regisseur Diederik van Rooijen en de rest van de cast en crew voor de samenwerking en de professionaliteit.

In kenau speelt Monic opnieuw een sterke en bijzondere vrouw die zich in een mannenwereld staande moet houden. Naar de opmerkingen van de jury van het gouden kalf is Monic de perfecte Kenau. Kom het zelf zien vanaf maart 2014.