Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
26-02-2013

Sophie van Winden vervangt Sylvia Hoeks in KENAU

Actrice Sophie van Winden ((o.a. LEEF!, HAPPY END, EILEEN, DE ONTMASKERING VAN DE VASTGOEDFRAUDE) zal één van de hoofdrollen spelen in het historische epos KENAU, naast o.a. Monic Hendrickx, Barry Atsma en Sallie Harmsen. Sophie is gecast voor de rol van Magdalena. Eerder maakte producent Fu Works bekend dat Sylvia Hoeks deze rol zou vervullen, maar Hoeks heeft de rol om gezondheidsredenen helaas terug moeten geven. De opnames van KENAU zijn afgelopen maandag van start gegaan in Hongarije. Donderdag 28 februari is Sophie’s eerste draaidag.

In december van afgelopen jaar gaf  de 29-jarige Sylvia Hoeks al aan dat ze rust moest nemen. De afgelopen periode blijkt te kort om aan de belangrijke rol in KENAU te beginnen. Sylvia Hoeks: „De doorlopende werkdruk en de rollen die ik heb gespeeld de afgelopen jaren zijn me niet in de koude kleren gaan zitten. Ik hoopte de afgelopen maanden genoeg rust te hebben genomen, maar na het Filmfestival in Berlijn waar ik aanwezig was voor publiciteit rondom de film THE BEST OFFER kwam ik er helaas achter dat ik kamp met vermoeidheidsverschijnselen. Ik had me enorm verheugd op KENAU, maar mijn gezondheid gaat voor”.

Sophie van Winden brak door met haar rol in de film LEEF!, waarvoor zij een Gouden Kalf voor Beste Vrouwelijke Bijrol ontving. Van Winden was recentelijk te zien in De Ontmaskering van de Vastgoedfraude en zal vanaf najaar 2013 te zien zijn in het tweede seizoen van Overspel. Ook zal ze vanaf najaar 2013 in het theater te bewonderen zijn in het toneelstuk Haar naam was Sarah.