Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
23-08-2012

MILO gekozen als openingsfilm Cinekid

MILO, het speelfilmdebuut van Berend en Roel Boorsma, is gekozen als openingsfilm van Cinekid. Het 26ste Cinekidfestival opent op 17 oktober 2012 in de Amsterdamse Westergasfabriek met twee films. MILO won op het Italiaanse Giffoni Filmfestival de prijs voor originaliteit en creativiteit. De gebroeders Boorsma zijn samen met scenariste Heather Imani tevens verantwoordelijk voor het scenario. De productie is in handen van de Nederlandse producent Fu Works (SÜSKIND; ZWARTBOEK) en de Ierse producent Samson Film (ONCE; ABDUCTION CLUB), in coproductie met A Private View uit België.
 
Cinekid organiseert jaarlijks in de herfstvakantie, hét internationale Film-, Televisie- en Nieuwe Mediafestival voor de Jeugd. Wat begon als een bescheiden filmfestival is in de afgelopen 26 jaar uitgegroeid tot een prestigieus internationaal festival. “Cinekid is er trots op om met deze onderscheidende parels te openen. MILO past goed in onze traditie om bijzondere en soms aangrijpende jeugdproducties voor een groot publiek te programmeren.” Aldus Sannette Naeyé, directeur van Cinekid. 

De regisseurs zijn blij met de selectie:“We hebben getracht een film te maken die op een originele manier thema's behandelt als vooroordelen, acceptatie en fixatie op uiterlijk, waarmee de jeugd maar ook een meer volwassenen publiek zich kan identificeren. We zijn vereerd dat we als openingsfilm zijn uitgekozen op Cinekid 2012 en kijken uit naar de reacties van het publiek.” Aldus de gebroeders Boorsma.