Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
13-04-2012

Vertoningen Iron Sky in Nederland en België na succesvol internationaal openingsweekend

Zaterdag 14 april zal de science fiction komedie IRON SKY zijn Belgische première beleven tijdens het Brussels International Fantastic Filmfestival in aanwezigheid van regisseur Timo Vuorensola (Star Wreck). Op donderdag 19 april wordt de film voor het eerst in Nederland vertoond tijdens het Imagine Amsterdam Fantastic Film Festival in Kriterion te Amsterdam. IRON SKY opende afgelopen weekend succesvol in drie landen. In Finland stond de film op nummer 1 met 75.000 bezoekers en in Noorwegen en Duitsland kwamen in totaal 250.000 bezoekers. De film was eerder een publieksfavoriet tijdens Berlinale 2012. Het sci-fi spektakel is de grootste en duurste Finse filmproductie ooit. De Finse producent Blind Spot Pictures (Dancer in the Dark; Everlasting Moments) co-produceerde met 27 Films Production (Duitsland) en New Holland Pictures (Australië).  San Fu Maltha (Süskind; Zwartboek) is de grootste aandeelhouder van New Holland Pictures (Unfinished Sky) en is als executive producer verbonden aan de film.

De film speelt zich af tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog. Nazi-wetenschappers kwamen tot een belangrijke doorbraak in de anti-zwaartekracht technologie. Op een geheime basis in de Antarctische zee werden de eerste Nazi-ruimteschepen gelanceerd in het najaar van 1945 en stichtten de Nazi's de militaire basis Schwarze Sonne aan de donkere kant van de Maan. Een basis met als doel het krachtige leger weer op te bouwen en de aarde te kunnen overnemen wanneer de tijd rijp is. Het is inmiddels 2018, en het is tijd voor de eerste Amerikaanse maanlanding sinds de jaren '70. De nazi-invasie is na zeventig jaar op weg naar de aarde en de wereld gaat haar ondergang tegemoet.

De hoofdrollen worden gespeeld door Christopher Kirby (The Matrix Revolutions), Julia Dietze (Love in Thoughts), Götz Otto (Tomorrow Never Dies; Schindlers List), Peta Sergeant (Satisfaction – tv), Udo Kier (Blade; Melancholia) en Stephanie Paul (Seperation City) .

Het scenario is geschreven door Timo Vuorensola en Michael Kalesniko, gebaseerd op het originele verhaal van  Johanna Sinisalo. Door het grote succes op internet tijdens de productie zijn er al diverse spinoff projecten geïnitieerd, zoals een bordspel en een computergame.

De internationale verkoop is in handen van Stealth Media Group. De distributierechten zijn aan meer dan 20 territoria verkocht en de verkopen blijven doorgaan. De Nederlandse distributeur is Splendid Film.

Brussels International Fantastic Film Festival: http://www.biff.org 

Imagine Amsterdam Fantastic Film Festival: http://www.imaginefilmfestival.nl/

Iron Sky Press Material: http://www.ironsky.net 

14-04 / 20.00 uur / Havenlaan 86c / Brussel 
19-04 / 22.30 uur / Roetersstraat 170 / Amsterdam