Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
10-04-2012

Jan Smit en Roos van Erkel in Het Bombardement

De tegenspeelster van Jan Smit in de nieuwe film van regisseur Ate de Jong, Het Bombardement, is Roos van Erkel. De 27-jarige theateractrice speelt Eva, een jonge vrouw die Nazi-Duitsland is ontvlucht en in Rotterdam met een zakenman gaat trouwen. Roos vervangt Noortje Herlaar, die de filmopnames niet kan combineren met haar rol in een tv-serie. De opnames van Het Bombardement gaan volgende maand van start.

Het Bombardement is een zinderend liefdesdrama tussen de jonge bokser Vincent (Jan Smit) en de verloofde Eva (Roos van Erkel). Terwijl de oorlog in Nederland uitbreekt, ontvlamt ook hun even heftige als onmogelijke liefde. Dan breekt 14 mei 1940 aan, de dag dat het centrum van Rotterdam gebombardeerd wordt en de jonge geliefden elkaar uit het oog verliezen.

Ate de Jong regisseerde diverse films in Nederland en Hollywood, waaronder de Amerikaanse hitserie Miami Vice en Een Vlucht Regenwulpen. Ook was hij producent van The Discovery of Heaven (naar het boek van Harry Mulisch), Zomerhitte (naar het boek van Jan Wolkers) en Left Luggage (regie Jeroen Krabbe).

Producent San Fu Maltha produceerde eerder ondermeer Süskind, Tirza (inzending Academy Awards), Oorlogswinter (shortlist Academy Awards) en Zwartboek (shortlist Academy Awards). René Huybrechtse (De Dominee; Shouf Shouf Habibi) en Paul Ruven (Alaska; Filmpje!) werken sinds een aantal jaren samen onder het productiebedrijf Talent United. In-Soo Productions (Parradox; Carmen van het Noorden) is de Rotterdamse co producent. Distributeur Dutch FilmWorks zal de film eind 2012 uitbrengen in de Nederlandse bioscopen.