Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
10-12-2010

AMPHIBIOUS 3D wint prijs voor Best Stereostopic Feature Film

De eerste Nederlandse 3D horror adventure film AMPHIBIOUS heeft gisteren op het ‘International Festival 3D Stereo Media’ in Luik-België de prijs voor ‘Best Stereoscopic Feature Film’ gekregen. Dit is de belangrijkste prijs die tijdens het festival werd uitgereikt. AMPHIBIOUS is geregisseerd door Brian Yuzna (THE DENTIST, BRIDE OF RE-ANIMATOR). De productie is in handen van Fu Works (TIRZA; OORLOGSWINTER, ZWARTBOEK) in co productie met de Belgische producent Mollywood en de Indonesische producent Komodo Films. De cast bestaat naast de Nederlandse Janna Fassaert (LOTTE; ONM; COSTA). ook uit de Amerikaans Michael Paré (THE PERFECT SLEEP; NINJA CHEERLEADERS), de Indonesische Monica Sayangbati (GHOST ISLAND). Salesagent Celsius Entertainment, gevestigd te Londen, heeft de film nu al verkocht aan meer dan 15 landen waaronder UK, China, India en Rusland.

Tijdens een research expeditie op zee, belandt marine biologe Skylar Shane bij een groep smokkelaars. Met de hulp van kapitein Jack Bowman probeert ze een jongen uit de handen van de smokkelaars te redden. Voordat ze dat kan doen, staat ze oog in oog met een reusachtig prehistorisch zeemonster.

In deze unieke horror/live action film krijgen de hoofdrolspelers te maken met een reusachtige schorpioen, die ontworpen is door Orlando Bassi. Zijn werk was eerder te zien in THE SHAMAN en in de LEDGEND OF THE SEEKER. De post productie van 3D beeld en 3D geluid vonden plaats bij Galaxy Studios in België.  Voor het eerst werd er gebruik gemaakt van Auro-3d 10.1 Format, een baanbrekende technologie die er voor zorgt dat niet alleen het beeld, maar ook het geluid 3D is. Dit creëert een natuurlijke balans tussen beeld en geluid, en zorgt er voor dat de kijker zich midden in de actie waant.

Producenten San Fu Maltha (OORLOGSWINTER; ZWARTBOEK) en Brian Yuzna (HONEY I SHRUNK THE KIDS; RETURN OF THE LIVING DEAD; BEYOND RE-ANIMATOR) waren eerder samen verantwoordelijk voor de horror film TAKUT. Het originele idee voor AMPHIBIOUS is afkomstig van Brian Yuzna en Ray Haboush, het scenario is geschreven door Brian Yuzna, John Penney, Somtow P. Schuaritkul en San Fu Maltha.

AMPHIBIOUS is maart 2011 te zien in de Nederlandse bioscopen.