Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
18-11-2010

Première documentaire PARRADOX zondag 21 november

PARRADOX, de documentaire van regisseur In-Soo Radstake (MADE IN KOREA) over het bewogen leven van Pim de La Parra, een van de grootste filmpioniers van Nederland, gaat zondag 21 november feestelijk in première in Pathé Tuschinki tijdens het IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam).  In de competitie van het IDFA doet Parradox mee in de Dutch Documentary Competition en, als enige Nederlandse film,  in de First Appearance Competion.  Onder de premièregasten zijn talloze BN´ers die aanwezig zullen zijn zoals Thom Hoffman, Paul Ruven, Willeke van Ammelrooij, Olga Zuiderhoek, Kenneth Herdigein, Fransz Weisz, Rudolf van den Berg, Gerard Spong, Hugo Metsers Sr., Hans Dagelet, Perquisite, Manouk van der Meulen,  Alejandro Agrest en Bill van Dijk . Parradox draait vanaf 9 december in de Nederlandse bioscopen.

Parradox is een meeslepende documentaire over het succes, de ondergang en de wederopstanding van de legendarische Surinaams-Nederlandse filmmaker Pim de la Parra. Gedreven door films, ego, vrouwen en geld, viert De la Parra het leven terwijl hij tientallen films regisseerde en produceerde. Regisseur In-Soo Radstake kijkt met respect en kritische nieuwsgierigheid naar een icoon van de Nederlandse film en schildert tegelijk een lang verwacht portret van een van de kleurrijkste filmmakers van Nederland.

PARRADOX wordt geproduceerd door San Fu Maltha van Fu Works (TIRZA, OORLOGSWINTER, ZWARTBOEK, MADE IN KOREA), In-Soo Radstake van In-Soo Productions (CARMEN VAN HET NOORDEN, SPION VAN ORANJE) en Femke Wolting en Bruno Felix van Submarine (ANOTHER PERFECT WORLD, JUNGLE RUDY, NAKED) in co-productie met de Joodse Omroep. PARRADOX  komt tot stand met steun van het Mediafonds, het Rotterdam Media Fonds, het Nederlands Fonds voor de Film en Eye Film Instituut Nederland.

Informatie over de film: www.parradox.nl