Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
08-10-2010

Wereldpremičre eerste Nederlandse 3d film AMPHIBIOUS in Sitges

Zondag 10 oktober beleeft AMPHIBIOUS, de eerste Nederlandse 3D productie, zijn wereldpremičre tijdens Sitges Film Festival in de Spaanse stad Sitges. De film is geregisseerd door Brian Yuzna (THE DENTIST, BRIDE OF RE-ANIMATOR). De productie is in handen van Fu Works (TIRZA; ORLOGSWINTER, ZWARTBOEK). Er werkten zowel Indonesische als Nederlandse cast en crewleden aan de film, waaronder de Nederlandse hoofdrolspeelser Janna Fassaert (LOTTE; ONM; COSTA). Salesagent Celsius Entertainment heeft de film aan reeds 12 landen verkocht.

Tijdens een research expeditie op zee, belandt marine biologe Skylar Shane bij een groep smokkelaars. Met de hulp van kapitein Jack Bowman probeert ze een jongen uit de handen van de smokkelaars te redden. Voordat ze dat kan doen, staat ze oog in oog met een reusachtig prehistorisch zeemonster.

De cast bestaat naast de Nederlandse Janna Fassaert ook uit de Amerikaans Michael Paré (THE PERFECT SLEEP; NINJA CHEERLEADERS), de Indonesische Monica Sayangbati (GHOST ISLAND), de Singaporese Francis Bosco (MY MAGIC) en de Engelse Francis Magee (LONDON RIVER; SURVIVER; LAYER CAKE). 

In deze unieke horror/live action film krijgen de hoofdrolspelers te maken met een reusachtige schorpioen, die ontworpen is door Orlando Bassi. Zijn werk was eerder te zien in THE SHAMAN en in de LEDGEND OF THE SEEKER.

Producenten San Fu Maltha (OORLOGSWINTER; ZWARTBOEK) en Brian Yuzna (HONEY I SHRUNK THE KIDS; RETURN OF THE LIVING DEAD; BEYOND RE-ANIMATOR) waren eerder samen verantwoordelijk voor de horror film TAKUT. Het originele idee voor AMPHIBIOUS is afkomstig van Brian Yuzna en Ray Haboush, het scenario is geschreven door Brian Yuzna, John Penney, Somtow P. Schuaritkul en San Fu Maltha. De uitvoerend producent is Niko Post (OORLOGSWINTER) en de cameraman is de Nederlandse Mick van Rossum (DE PRINS EN HET MEISJE; DUNYA EN DESIE). Co-producenten zijn het Belgische bedrijf Mollywood (Wilfried van Baelen) en het Finse bedrijf Blind Spot Pictures (Tero Kaukomaa). 

AMPHIBIOUS is verkocht aan o.a. China, Polen, Griekenland, Thailand, Centraal Azië, India, Pakistan, Rusland, Oekraďne, Midden Oosten en de Baltische Staten.

AMPHIBIOUS is naar verwachting begin 2011 te zien in de Nederlandse bioscopen.