Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
09-08-2010

MAJESTEIT in première op het Nederlands Film Festival

Het 30e Nederlands Film Festival krijgt op maandag 27 september een koninklijk tintje. Deze avond gaat de film MAJESTEIT van regisseur Peter de Baan, naar een scenario van Ger Beukenkamp, in première in de Stadsschouwburg van Utrecht. MAJESTEIT geeft een kijkje achter de schermen van het Nederlandse koningshuis. Een fascinerende, intrigerende en onthullende speelfilm over Koningin Beatrix. De film wordt geproduceerd door Fu Works en IDTV Film.

Peter de Baan en Ger Beukenkamp waren eerder verantwoordelijk voor de met een Gouden Kalf bekroonde televisiefilms over het koningshuis: DE KROON (2005) en DE PRINS EN HET MEISJE (2007).

De rol van Koningin Beatrix wordt gespeeld door Carine Crutzen (OUD GELD, DE DALTONS, VUURZEE, DE PRINS EN HET MEISJE) en Prins Claus wordt gespeeld door Jeroen Willems (WIJ ALEXANDER, BIJ ONS IN DE JORDAAN, SIMON). Gijs Naber (DE LAATSTE DAGEN VAN EMMA BLANK, ZOMERHITTE, ZWARTBOEK) en Hadewych Minis (NACHTRIT, KICKS, MOORDWIJVEN) spelen prins Willem Alexander en Prinses Maxima. De rol van Première Balkende wordt vertolkt door Marcel Hensema (TIMBOEKTOE, WILD ROMANCE, SIMON).
De productie van MAJESTEIT is in handen van San Fu Maltha van Fu Works (TIRZA. OORLOGSWINTER, ZWARTBOEK), Frans van Gestel van IDTV Film (BRIDEFLIGHT, ALLES IS LIEFDE, ZWARTBOEK) en Anton Smit (FIRST MISSION, BRIDEFLIGHT) in coproductie met de VARA. De film komt tot stand met steun van het Nederlands Fonds voor de Film, de Suppletieregeling, VARA, CoBO Fonds, de Belgische Taxshelter en een aantal private investeerders.

Uitgeverij De Geus zal de roman MAJESTEIT uitgeven, geschreven door Oscar van den Boogaard. Vanaf 15 oktober ligt deze in de winkel.

A-Film Distribution verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. MAJESTEIT  is vanaf 28 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.

Het 30e Nederlands Film Festival vindt plaats van 22 september tot en met 1 oktober 2010.