Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
30-07-2010

Opnamen regiedebuut Famke Janssen van start gegaan

De opnamen van BRINGING UP BOBBY, het regiedebuut van Nederlands populairste Hollywood-actrice Famke Janssen zijn van start gegaan in Oklahoma, USA. Janssen is tevens verantwoordelijk voor het scenario van deze ontroerende dramatische komedie. De internationale cast bestaat uit o.a. uit Milla Jovovich, Bill Pullman en Marcia Cross. De in Amerika gevestigde producenten van BRINGING UP BOBBY zijn de Nederlandse Sofia Sondervan (Cadillac Records) en Janssen.  De Nederlandse co-producenten zijn San Fu Maltha van Fu Works (OORLOGSWINTER; ZWARTBOEK) en Reinier Selen van Rinkel Film (NOTHING PERSONAL).

BRINGING UP BOBBY gaat over de Oost-Europese Olive, die haar leven tot nu toe op een charmante manier bij elkaar heeft gelogen en bedrogen. Met haar 10-jarige zoontje Bobby probeert ze in het religieuze Oklahoma een nieuw leven op te bouwen. Bobby en Olive weten iedereen op een innemende manier voor hun karretje te spannen, maar wanneer Olive probeert de verzekering op te lichten, wordt ze gearresteerd. Tijdens haar tijd in de gevangenis moet zij leren inzien dat ze Bobby alleen echt een beter leven kan geven, als ze hem tijdelijk los kan laten.

Olive wordt gespeeld door Milla Jovovich (RESIDENT EVIL), Bill Pullman speelt de rol van Kent. Hij was eerder te zien in meer dan vijftig bioscoopfilms en heeft ervaring in diverse genres, hij speelde onder andere in THE GRUDGE, SCARY MOVIE, WHILE YOU WHERE SLEEPING en INDEPENDENCE DAY. Marcia Cross zal Mary spelen. Zij is bij het grote publiek bekend uit de series DESPERATE HOUSEWIVES en MELROSE PLACE. Ze won voor haar acteerprestaties onder andere twee SAG Awards en een Satellite Award, en werd genomineerd voor een Television Critics Association Award en een Prism Award.

Famke Janssen is als actrice enorm ervaren; ze werkte met de meest uiteenlopende regisseurs als Bryan Singer, Robert Altman, Robert Rodriguez en Woody Allen, en speelde in tientallen Amerikaanse speelfilms. Ook speelde ze in diverse independent films zoals TURN THE RIVER en CHAMELEON.

De Amerikaanse crew zal worden aangevuld met de Nederlandse director of photography Guido van Gennep (OORLOGSWINTER; MOORDWIJVEN; CLOACA) en de Nederlandse editor Job ter Burg (OORLOGSWINTER; ZOMERHITTE; ZWARTBOEK). De film wordt ondersteund door het Nederlands Fonds voor de Film.

Bankside Films heeft zich aan het project verbonden als foreign sales agent. Zij representeren o.a. films met acteurs als Damian Lewis, Connie Nielsen en Carrie-Ann Moss.

BRINGING UP BOBBY wordt voorjaar 2011 in Nederland uitgebracht door Benelux Film Distributors.