Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
20-01-2010

AMPHIBIOUS 3D verkocht aan diverse landen

AMPHIBIOUS, de eerste Nederlandse 3D speelfilm, is verkocht aan Polen, Thailand, Taiwan, ArmeniŽ, Azerbeidjaan, GeorgiŽ, Kazachstan, Centraal AziŽ, MoldaviŽ, Rusland, OekraÔne en de Baltische Staten. De film is geregisseerd door Brian Yuzna (THE DENTIST, BRIDE OF RE-ANIMATOR). De productie is in handen van de Nederlandse producent Fu Works (OORLOGSWINTER, ZWARTBOEK). Er werken zowel Indonesische als Nederlandse cast en crewleden aan de film, waaronder de Nederlandse hoofdrolspeelser Janna Fassaert (LOTTE; ONM; COSTA). De verkopen worden gedaan door salesagent Celsius Entertainment.

Tijdens een research expeditie op zee, belandt marine biologe Skylar Shane bij een groep smokkelaars. Met de hulp van kapitein Jack Bowman probeert ze een jongen uit de handen van de smokkelaars te redden. Voordat ze dat kan doen, staat ze oog in oog met een reusachtig prehistorisch zeemonster.

In deze unieke horror/live action film krijgen de hoofdrolspelers te maken met een reusachtige schorpioen, die ontworpen is door Orlando Bassi. Zijn werk was eerder te zien in THE SHAMAN en in de LEDGEND OF THE SEEKER. Met behulp van de 3D technologie, unieke constructies en CGI (Computer Generated Content) ofwel digitale animatie bevat deze film alle ingrediŽnten voor een bijzonder eindresultaat. AMPHIBIOUS is de eerste Nederlandse 3D productie. 3D technologie geeft de film een derde dimensie en geeft de kijker een gevoel van diepte. De populariteit van 3D wordt bewezen in films als UP, ICE AGE 3 en MY BLOODY VALENTINE.

De cast bestaat naast de Nederlandse Janna Fassaert ook uit de Amerikaans Michael Parť (THE PERFECT SLEEP; NINJA CHEERLEADERS), de Indonesische Monica Sayangbati (GHOST ISLAND), de Singaporese Francis Bosco (MY MAGIC) en de Engelse Francis Magee (LONDON RIVER; SURVIVER; LAYER CAKE).†

Producenten San Fu Maltha (OORLOGSWINTER; ZWARTBOEK) en Brian Yuzna (HONEY I SHRUNK THE KIDS; RETURN OF THE LIVING DEAD; BEYOND RE-ANIMATOR) waren eerder samen verantwoordelijk voor de horror film TAKUT. Het originele idee voor AMPHIBIOUS is afkomstig van Brian Yuzna en Ray Haboush, het scenario is geschreven door Brian Yuzna, John Penney, Somtow P. Schuaritkul en San Fu Maltha. Yuzna is ook bekend als producent van. De uitvoerend producent is Niko Post (OORLOGSWINTER) en de cameraman is de Nederlandse Mick van Rossum (DE PRINS EN HET MEISJE; DUNYA EN DESIE). Wilfried van Baelen (Mollywood) is de Belgische co-producent.

Amphibious is naar verwachting najaar 2010 te zien in de bioscoop.