Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
26-10-2009

Jonge jury in Rome bekroont OORLOGSWINTER

met de Silver Marc’Aurelio Award – Beste film voor 12 jaar en ouder

Tijdens het International Rome Film Festival, dat van 15 t/m 23 oktober voor de 4e keer plaatsvond, heeft Martin Koolhoven de Silver Marc’Aurelio Award in ontvangst mogen nemen. Een 35 koppige jury in de leeftijd van 14 tot 18 jaar koos de film OORLOGSWINTER (geproduceerd door Isabella Films/Fu Works) als beste in de categorie 12 jaar en ouder. Wederom een prachtige prijs voor de film die door Nederland is voorgedragen om mee te dingen naar een Oscar.

Ook het buitenland krijgt inmiddels oog voor de verfilming van het gelijknamige boek van Jan Terlouw. Zo werd de film in de afgelopen periode verkocht aan onder meer Groot-Brittannië, Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland.
 
Inmiddels is OORLOGSWINTER ook geselecteerd als de Nederlandse vertegenwoordiger voor de European Film Awards. De Europese tegenhanger van de Oscars maakt zijn nominaties begin november bekend.
 
Tijdens het Nederlands Film Festival kreeg de film drie Gouden Kalveren; Beste Mannelijke Hoofdrol – Martijn Lakemeier, Beste Mannelijke Bijrol – Raymond Thiry, Beste Production Design – Floris Vos.
 
Bijna 900.000 bezoekers zagen de film in de Nederlandse bioscopen.
Ook de DVD-release was zeer succesvol.